Apple odlaže sklopivi iPhone za 2027. godinu :: Semberija INFO ::

 

Apple odlaže sklopivi iPhone za 2027. godinu


Foto: Pexels/Ilustracija
Već godinama kruže glasine o Apple-ovom sklopivom iPhone-u ili iPad-u, ali uprkos tome što su konkurenti već lansirali nekoliko verzija sklopivih uređaja, Apple još uvek nije zvanično potvrdio da razmatra ovakvu tehnologiju, osim kroz patente.

Prema najnovijim izvještajima, izgleda da će se čekanje na ovaj uređaj produžiti sve do 2027. godine.

Nepoznati visoki zvaničnik iz Apple-a je za korejski medij AlphaBiz izjavio da je kompanija ponovo odložila lansiranje dugo očekivanog sklopivog iPhone-a, sa četvrtog kvartala 2026. na prvi kvartal 2027. godine.

U međuvremenu, Apple je svojim dobavljačima naložio da nastave sa proizvodnjom dijelova prema ranije utvrđenom rasporedu, što ukazuje na to da je odlaganje vezano za sam datum lansiranja, a ne za probleme u proizvodnji sklopivog uređaja.

Zanimljivo je da je u Kupertinu došlo do premještanja nekih inženjera sa projekta Vision Pro na rad na sklopivom uređaju, što može ukazivati na ozbiljnost Apple-ove namjere da realizuje ovaj projekat.

Ipak, ove vesti treba uzeti sa dozom opreza. Informacije iz lanca snabdijevanja često mogu biti pouzdani izvor podataka s obzirom na to da direktno sarađuju sa Apple-om, ali ovo je samo najnovija u nizu glasina o skorom dolasku ovakvog uređaja, piše TechSpot.

U prošlosti su izvještaji o Apple-ovim testiranjima prototipova sklopivog iPhone-a i predviđanja analitičara o datumima lansiranja bili često netačni.

Takođe, problemi sa fleksibilnim ekranima, kao što su nabori na ekranu, predstavljaju značajne tehničke izazove. Gigant iz Kupertina planira da nabavi sklopive ekrane od Samsunga ili LG-ja, dok se suočava sa izazovima kako eliminisati nedostatke ekrana koji su neprihvatljivi za Apple-ove standarde kvaliteta.

S obzirom na dosadašnje odgode i tehničke izazove, još uvek je neizvesno da li će Apple uspeti da lansira svoj sklopivi uređaj u predviđenom roku, ili će možda projekat biti odložen na neodređeno vrijeme, prenosi Telegraf.  

(Telegraf)