Želite kvalitetniji zvuk? Platite :: Semberija INFO ::

 

Želite kvalitetniji zvuk? Platite


Spotify potvrdio dolazak skupljeg paketa s visokom kvalitetom zvuka.

Izvršni direktor Spotifya, Daniel Ek, potvrdio je da kompanija radi na skupljem Premium paketu koji će, između ostalog, pružiti korisnicima i striming visokog kvaliteta.

Ek je još dodao da planiraju da ponude korisnicima skuplji paket visokog kvaliteta striminga, ali da je sve to još u ranoj fazi razvoja, prenosi "The Verge".

"Plan nam je da ponudimo mnogo bolju verziju Spotifya. Zamislite nešto poput pet dolara iznad trenutnog Premiuma. Dakle, vjerovatno oko 17 ili 18 dolara mjesečno. To bi trebalo da bude neka vrsta deluks verzije Spotifya koja ima sve prednosti one normalne, ali s mnogo više kontrole i puno većim kvalitetom zvuka i nekim drugim stvarima o kojima još nisam spreman da govorim", rekao je Ek u razgovoru s investitorima.

Spotify je, podsjetimo, još 2021. godine objavio da će preći na visokokvalitetni striming. Tada su govorili da će isporučivati korisnicima muziku u kvalitetu CD formata na sve korisničke uređaje i zvučnike s omogućenim Spotify Connectom.

U međuvremenu su konkurentski servisi, Amazon Music i Apple Music, počeli da nude korisnicima visokokvalitetni striming muzike bez dodatnih troškova, a Spotify nikada nije ispunio ono što je i obećao, prenosi "b92".