Maskirani huligani u Zadru pretukli članove delegacije KK Crvena zvezda :: Semberija INFO ::

 

Maskirani huligani u Zadru pretukli članove delegacije KK Crvena zvezda


Foto: KK Crvena zvezda | Maskirani huligani u Zadru pretukli članove delegacije KK Crvena zvezda
Izvor: Nezavisne novine

ZADAR - Užasne vesti stigle su iz Zadra, gdje su huligani ovog kluba napali dva srpska novinara i člana Upravnog odbora Zvezde i njegovog prijatelja u dva odvojena incidenta u gradu.

Povodom ovoga se oglasila i policija grada Zadra i potvrdila da su se desila dva napada i da je istraga u toku, kao i da su dvije osobe koje se sumnjiče da su povezane sa napadima u policijskim prostorijama.

„Večeras, 11. novembra oko 20 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske primili su dojave za dva događaja, koji se dovode u vezu s održavanjem sutrašnjeg sportskog takmičenja u Zadru. U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dvije osobe koje se dovode u vezu s ovim događajima. Po završetku kriminalističkog istraživanja, policija će pravovremeno izvestiti javnost“, navodi se u sinoćnjem saopštenju policije.

Prvi napad na novinare desio se između 18 i 18.30 ispred njihovog hotela, a drugi sat i po vremena kasnije. Povrijeđeni su odmah završili u bolnici, a prema slikama u koje je  Nova.rs imali uvid, dvojica novinara su zadobila žestoke povrede.

KK Crvena zvezda Meridianbet je saopštila da su "tokom subote uveče u dva odvojena incidenta u Zadru bez ikakvog razloga napadnuti član UO kluba, zajedno s još jednim prijateljem kluba koji je bio u društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je s delegacijom KK Crvena zvezda Meridianbet stigla iz Barselone"!

Kako je navedeno, svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni i tom prilikom doživjeli su ozbiljne povrede.

"Kao klub zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih tijela, na prvom mjestu hrvatske policije i službi sigurnosti kao i privođenje napadača, jer je nevjerovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao dio delegacije našega kluba, koji nisu imali nikakva obilježja našega kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga", ističe se u saopštenju KK Crvena zvezda Meridianbet.

Košarkaški klub Zadar oglasio se povodom sramnog napada na delegaciju Crvene zvezde i dvojicu novinara koji su došli u Hrvatsku kako bi izvještavali sa meča ABA lige (nedjelja, 17 časova).

„Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada. Fizički napad na predstavnike gostujuće ekipe i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze sa navijanjem i ljubavlju prema klubu. Takvu grupu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao grupu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrijednostima koje promivišemo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mjesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.

Kao sportski kolektiv, uvijek ćemo biti posvećeni promovisanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih. Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde i njegovom prijatelju, njihovim porodicama. Pozivamo sve navijače da sutra tokom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, vjersku, rasnu, polnu mržnju ili netrpeljivost, a posebno nasiljem. Osim kazni, rizikujemo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena.“

Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobijediti i na terenu i izvan njega“ stoji u saopštenju Zadra.