Đoković poražen na Lejver kupu :: Semberija INFO ::

 

Đoković poražen na Lejver kupu


Novak Đoković nije uspio da na Lejver kupu ostvari i treću pobjedu u nizu.

Nakon što je u subotu savladao Frensisa Tijafoa, a potom u paru sa Mateom Beretnijem savladao Aleksa de Minaura i Džeka Soka, Nole je trećeg takmičarskog dana ovog revijalnog takmičnjea između "timova Evrope i svijeta" izgubio od Kanađnina Feliksa Ožea Alijasima sa 3:6, 6:7(3).

Ali, više od samog poraza, koji se uopšte nije činio izvijesnim nakon impresivnog starta meča i Novakovog vođstva od 2:0, navijače našeg najboljeg tenisera svih vremena zabrnulo je zdravstveno stanje Đokovića.

Jer, srpski as je, kako je uvodni set odmicao, sve češće pokušavao da "otrese bol" iz desne ruke, a sve rjeđe se posvećivao naglim pokretima.

Da li je u pitanju povreda ručnog zgloba, a da li postoji i problem sa kretanjem zbog nekog bola u kuku/koljenu ili skočnomo zglobu, ostaće još neko vrijeme nejasno, dok se sam Đoković o tome ne oglasi, ali bilo je evidetno da nije igrao onoliko sjajno koliko je u Lonodnu briljirao u ova dva dana, do pomenutih 2:0.

Poslije tog vođstva, Kanađanin je preuzeo sve konce igre u svoje ruke, što i ne čudi - imajući u vidu da je Novak Đoković očajno servirao, ali se nada da bi epilog mogao biti drugačiji pojavila kada je Nole od 1:3 u drugom setu, usljed naglog povećanja grešaka rivala, poveo sa 4:3.

Đoković je tada pružio možda i malo više nego što je njegovom tijelu prijalo, a imajući u vidu njegov "vječiti stav" o neodustajanju, to možda i nije bilo čudno.

Zato je i "produžio" trajanje ovog meča koliko god je mogao, sve do taj-brejka. A u njemu je Kanađanin odigrao bolje i, po svemu prikazanom, zasluženo pobijedio, iako se za trud i Noletu treba "skinuti kapa" jer je bilo očigledno da je pružao više nego što bi njegovo fizičko stanje trebalo da dozvoljava.

Što se tiče samog Lejver kupa, "tim Svijeta" je ovakvim ishodom poveo sa 10:8, pa mu jedna pobjeda iz naredna dva meča treba za ukupan trijumf: slijede dueli Stefanos Cicipas - Franses Tijafo i, ako bude bilo potrebe, Kasper Rud - Tejlor Fric. Podsjetimo, trećeg dana nademtanja pobjeda donosi tri boda, prenose Novosti.


Nezavisne novine