Srbija se od EP oprostila pobjedom :: Semberija INFO ::

 

Srbija se od EP oprostila pobjedom


Vaterpolisti Srbije savladali su reprezentaciju Rumunije 18:7 i tako su EP završili na sedmom mjestu.

Ovo je kada se sagleda bolji rezultat Srbije nego na prošlom prvenstvu Evrope, koji su delfini završili na devetom mjestu.

Najefikasniji kod Srbije biili su Mandić i Lazić sa po četiri gola.

Dobar start Srbije na obe strane bazena, u napadu je Srbija pogađala preko Dušana Mandića koji je upisao dva gola za tri minuta igre.

Srbija je prvi dio meča završila sa vođstvom od 5:1, gdje je dominirala u napadu i tako od starta stavila do znanja Rumunima da ovdje nemaju šanse.

Druga četvrtina je bila slična kao i prva, gdje je Srbija držala kontrolu meča. Ukazali su se mali problemi u napadu, gdje se u jednom trenutku razbranio golman Rumunije, ali Srbija je uspjela da na poluvreme ode sa prednošću od 8:3 i tu već riješila pitanje pobjednika.

Najlošija četvrtina u igri Srbije je bila treća četvrtina u kojoj su srpski vaterpolisti se malo mučili u napadu, srećom Rumuni nemaju taj kvalitet da to iskoriste. Uspjela je Srbija da se vrati napadačku ubitačnost i na kraju treći period meča završe sa vođstvom 12:4.

Dobra realizacija igrača više na ovom meču, tako je i počela poslednja dionica kada je Srbija brzo postigla dva gola. Do kraja meča je ta prednost bila dvocifrena i tako je Srbija sa 18:7 upisala pobjedu sa kojom je završila ovo prvenstvo Evrope.

(Tanjug)