Kreće nokaut faza EP: Evo šta danas gledamo :: Semberija INFO ::

 

Kreće nokaut faza EP: Evo šta danas gledamo


Foto: Tanjug/AP
Iza nas je 36 utakmica u grupnoj fazi u kojima smo vidjeli 84 gola, ali ono pravo tek slijedi.

Pred nama su utakmice osmine finala Evropskog šampionata u Njemačkoj.

Nakon dva dana pauze u subotu se prvim utakmicama osmine finala nastavlja Evropsko prvenstvo. Od 18 časova će u Berlinu snage odmjeriti Italija – Švajcarska. Obje selekcije su u svojim grupama zauzele drugo mjesto.

Italijani nisu blistali, ali su u svom stilu prošli dalje, dok je s druge strane Švajcarska pokazala koliko je opasna. Sami koeficijenti pred ovu utakmicu pokazuju da nas čeka neizvjestan susret (pobjeda Italije se vrednuje sa 2.55, a Švajcarske 3.40). Jasno je da više nema kalkulisanja, te da će svaka greška značiti pakovanje kofera.

U večernjem terminu nas očekuju duel domaćina turnira Njemačke i Danske, koja je podsjetimo u nokaut fazu stigla sa tri remija i nekako ugrabila drugo mjesto ispred Slovenije. Nijemci su u posljednji čas protiv Švajcarske spasili prvo mjesto u grupi.

U svakom slučaju “Elf“ je veliki favorit i sve osim pobjede u regularnom dijelu bi predstavljalo veliko iznenađenje. Utakmica se igra u Dortmundu sa početkom u 21 čas.

Preostali mečevi osmine finala igraju se u naredna tri dana. U nedjelju se igraju mečevi Engleska – Slovačka i Španija – Gruzija. Za ponedjeljak su zakazani dueli Francuska – Belgija i Portugal – Slovenija, dok ćemo u utorak saznati posljednje četvrtfinaliste nakon što svoje mečeve odigraju Rumunija – Nizozemska i Austrija – Turska.

(Nezavisne)