Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu :: Semberija INFO ::

 

Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu


Фото - Фена

Izvor: Fena (J.K.) / BHRT

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupljanjem igrača na Ilidži počela je pripreme za predstojeći susret baraža Lige nacija za plasman na Euro protiv Ukrajine.

Selektor Savo Milošević ističe da je zadovoljan zbog forme igrača, s obzirom na to da je jedino Nemanja Bilbija došao s manjom povredom koju će sanirati. 

"Što se povreda tiče osim Adriana Leona Barišića, svi ostali su hvala Bogu dobro tako da je to najbitnija stvar i najveći razlog za raspoloženje", kazao je Milošević.

Ističe da je prednost reprezentacija BiH domaći teren, a da našu šansu vidi u u taktičkoj disciplini i prekidima.

Naglasio je da je ovo veoma bitna utakmica za svakog igrača, posebno za najisukusnije bh. reprezentativce Edina Džeku i Miralema Pjanića, koji su imali izuzetne karijere ali nikad nisu igrali na Evropskom prvenstvu. 

"Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu, motiv bi trebao biti na najvišem mogućem nivou. Ja sam apsolutno siguran iz razgovora s njima da dolaze s ogromnom željom", rekao je selektor bh. reprezentacije.

Svjestan je da igrače očekuje teška utakmica, zbog pritiska same utakmice ali i protivnika koji je kvalitetan.

"Ali, sve je to moguće prevazići, uz jednu ogromnu želju, volju, i moraće biti ogromno požrtvovanje, moraćemo biti spremni i na mnogo stvari koje će donijeti utakmica. Ja sam puno pričao o prethodnim utakmicama i insistirao sam da probamo da zaslužimo neke stvari. Možda dijelom jesmo, dijelom i nismo, to će nam se vratiti na ovoj utakmici", naglasio je Milošević.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Ukrajina igra se 21. marta u Zenici na stadionu "Bilino polje" sa početkom u 20.45 sati.