FIFA izbacila iz fudbala čelnika španskog Fudbalskog saveza zbog skandala na Svjetskom prvenstvu :: Semberija INFO ::

 

FIFA izbacila iz fudbala čelnika španskog Fudbalskog saveza zbog skandala na Svjetskom prvenstvu


MADRID - Prvi čovjek Fudbalskog saveza Španije Luis Rubiales suspendovan je iz svih aktivnosti vezanih za fudbal, prenose brojni svjetski mediji.

Rubiales je kritikovan zbog svojih poteza nakon što je ženska fudbalska reprezentacija Španije osvojila svjetsko prvenstvo - poljubio je u usta igračicu Dženifer Ermoso i tako podigao veliku prašinu.

Javnost je osudila taj potez, ali Rubiales uprkos svim pritiscima nije želio odstupiti s pozicije predsjednika Fudbalskog saveza Španije.

-Nisam bila saglasna sa tim što me je predsjednik Luis Rubiales poljubio - rekla je Ermoso i tako riješila svaku misteriju, ukoliko je misterije uopšte i bilo.

Koliko je sve otišlo daleko najbolje govori podatak da je čak 81 igračica iz Španije potvrdila da nikada više neće igrati za reprezentaciju, dok je sadašnji predsjednik na tom mjestu. Bez obzira na njegovu odluku da ostane, Rubiales će sada biti primoran da prepusti to mjesto nekome drugomSada se FIFA uključila u slučaj i disciplinski predsjednik FIFA-e Horhe Ivan Palasio privremeno je suspendovao prvog čovjeka španskog fudbala iz svih fudbalskih aktivnosti na tri mjeseca.

To uključuje obavljanje svih aktivnosti vezanih za nacionalni i međunarodni fudbal, tako da će Španija imati sigurno novog predsjednika Fudbalskog saveza.


Glas Srpske