Željo izbacio Dinamo i prošao u drugo pretkolo Lige konferencija :: Semberija INFO ::

 

Željo izbacio Dinamo i prošao u drugo pretkolo Lige konferencija


Fudbaleri Željezničara sjajnom su igrom savladali ekipu Dinamo Minska rezultatom 2:1 u revanš utakmici prvog pretkola Lige konferencija i tako su sa ukupnih 4:3 prošli dalje.

Kada se sve sabere i oduzme Željezničar je potpuno zasluženo nadigrao Dinamo i prošao u drugo pretkolo. Izabranici Nermina Bašića večeras su u Bakuu demonstrirali jednu odličnu i zrelu partiju.

Minut prije kraja prvog dijela Jašarević je sjajno probio po lijevoj strani, ubacio prema Amoahu, a ispred igrača Želje Sačivko loptu proslijeđuje u svoju mrežu.

Početak drugog poluvremena donio je blagu inicijativu Dinama, ali to nije bilo ništa specijalno.

Najbolju je priliku imao Svirepa koji je šutirao s distance, no lopta od bloka ide malo pored gola Mulalića. Kosorić je bio u bloku i sjajno je zaustavio ovaj pokušaj.

Amoah je u 51. minuti mogao duplirati prednost svoje ekipe, ali je udarac napadača iz Gane zaustavio golman Makavčik.

I onda bukvalno iz ničega Dinamo stiže do poravnanja. Mulalić je nespretno reagovao i u želji da boksuje loptu udario jednog domaćeg igrača.

Sudija je opravdano pokazao na 11 metara, a to koristi Sedko koji pogađa u donji desni ugao gola Mulalća koji je umalo pročitao njegovu namjeru.

Primljeni gol nije poremetio Bašićeve momke koji su nakon toga djelovali smireno i staloženo i koji su nakon toga stigli do novog gola.

Akcija kao iz fudbalskih udžbenika. Amoah proigrava večeras fenomenalnog Jašarevića koji ubacuje, a Krpić zakucava loptu u mrežu za veliko slavlje Plavih u Bakuu od 78. minuta!

Do kraja susreta Željo je imao zicer preko Amoaha čiji udarac u situaciji 1 na 1 sa golmanom ide tik pored gola.
Bh. predstavnik je potom zatvorio sve prilaze prema svom golu i mirno priveo susret kraju te zakazao duele sa azerbejdžanskim Nefčijem.

(Nezavisne)