FIFA otvorila disciplinski postupak protiv Mesija i Argentine :: Semberija INFO ::

 

FIFA otvorila disciplinski postupak protiv Mesija i Argentine


Фото - Инстаграм
Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) otvorila je postupak protiv Argentinaca, Lionela Mesija i Emilijana Martineza, kao i protiv Fudbalskog saveza Argentine zbog mogućeg kršenja pravila ponašanja.

Naime, Mesi je nakon utakmice protiv Nizozemske u negativnom kontekstu komentarisao suđenje, rekavši da je bilo "generalno loše", te da je pogodak Nizozemaca u 100. minuti došao iz nepostojećeg prekršaja. Zbog niza kritika na račun Španca Lahoza, jasan je razlog zbog kojeg je pokrenut postupak protiv njega.

Golman "Gaučosa", Martinez, uz negativno komentarisanje suđenja i direktnih kritika na račun sudije Lahoza, vrijeđao je i selektora Nizozemske Van Gala, iako je poslije meča pokušao objasniti svoje psovke i pogrdne riječi.

"Čuo sam da je Van Gal prije meča rekao kako Nizozemska ima prednost i da će pobijediti ako dođe do penala. Mislim da je trebao držati jezik za zubima", rekao je Martinez.

Iz FIFA-e su potvrdili da su protiv Argentinaca otvorili postupak, iako se tamošnji fudbalski savez nada kako kazne neće biti ozbiljne, tačnije da igrači neće biti ugroženi za nastup protiv Hrvatske u polufinalu, što je u suštini najvažnije.

"Disciplinska komisija FIFA-e otvorila je postupak protiv Fudbalskog saveza Argentine zbog mogućeg kršenja člana 12., nedolično ponašanje igrača i službenih radnika, te člana 16., ometanje reda i sigurnosti na utakmicama", navedeno je u saopštenju FIFA-e.

Meč između Argentine i Hrvatske igra se u utorak od 20 časova, prenosi "Kliks".


Nezavisne novine