SJEĆANjE NA TRI PRERANO IZGUBLjENA ŽIVOTA :: Semberija INFO ::

 

SJEĆANjE NA TRI PRERANO IZGUBLjENA ŽIVOTA


Prethodnih desetak dana Janja je bila u znaku Memorijalnog turnira u malom fudbalu "Ibrahim - Ejub - Osman". Ova sportska manifestacija se organizuje već deveti put u sjećanje na trojicu dječaka koji su se 2013. godine utopili u rijeci Drini. 

Najprije je 13. aprila na stadionu FK "Podrinje" iz Janje održan turnir na najmlađe fudbalere i fudbalerke. Na turniru je učestvovalo 60. djece koja pohađaju Školu fudbala FK "Podrinje" za koje su organizatori priredili lijepo sportsko druženje uz brojne nagrade.



Tokom jučerašnjeg dana, na sportskim terenima Osnovne škole "Meša Selimović" u Janji održan je turnir za seniore. Učestvovalo je 15 ekipa iz Bijeljine, Brčkog, Zvornika, Čelića i Janje. Vrijeme je poslužilo ljubiteljima malog fudbala da prisustvuju kvalitetnim sportskim predstavama.

​Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa "Cepelin" iz Bijeljine. Publika u Janji je imala priliku gledati sjajan fudbal koji je prikazala ova ekipa čiji je član bio i, ljubiteljima malog fudbala dobro poznati reprezentativac BiH u futsalu, Davor Arnautović. Drugo mjesto je osvojila ekipa "Zele" iz Janje a treće ekipa "Hranaprodukt" iz Bijeljine. Za najboljeg fudbalera turnira proglašen je Alija Milkić iz Janje, a za najboljeg golmana Mujo Dervišević, takođe iz Janje.


Semberija info - I. Gutić