SVIM SRCEM SMO UZ REPREZENTACIJU, SLIJEDE KLjUČNI MEČEVI :: Semberija INFO ::

 

SVIM SRCEM SMO UZ REPREZENTACIJU, SLIJEDE KLjUČNI MEČEVI


Foto: Kamp Prijateljstva 2019/PROMO
Nekada zajedno na terenu, a sada ponovo jedan kraj drugog i van njega. Veliko prijateljstvo koje su Saša Ilić i Danko Lazović izgradili igrajući zajedno u Partizanu i reprezentaciji, nastavlja se i sada kada su okončali bogate karijere.
 
Ilić i Lazović gosti su turnira Kup prijateljstva evropskih klubova koji se ovih dana igra na Zlatiboru i sa uživanjem prate utakmice najboljih ekipa do 18 godina sa prostora bivše Jugoslavije a priznaju da i dalje detaljno prate svoj klub ali i reprezentaciju Srbije.
 
Reprezentaciji Srbije predstoje dueli sa Ukrajinom i Litvanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Obojica su optimisti:
 
– To su izuzetno bitne utakmice za naš nacionalni tim, ali ja imam veliko povjerenje u našu reprezentaciju. Imamo velike šanse da napravimo dobar rezultat, svim srcem smo uz njih – rekao je Ilić.
 
Sličnog mišljenja je i Lazović:
 
– Ovo su krucijalna dva meča. Mislim da se nalazimo u odličnom momentu, svi naši reprezentativci igraju standardno u svojim klubovima i u dobroj su formi. Ponavljam, utakmice sa Ukrajinom i Litvanijom su veoma važne, jer ako osvojimo šest bodova praktično smo osigurali plasman na Evropsko prvenstvo – rekao je Lazović.
 
Ova dva fudbalera ističu da su sa zadovoljstvom posjetili kamp na Zlatiboru.
 
– Nisam prvi put gost na Kupu prijateljstva. Sa prijateljima sam došao da ispratim ovaj vrlo zanimljiv turnir i ujedno da se vidim sa trenerima nekih ekipa koje učestvuju sa kojima sam igrao i družio se, a koje dugo nisam video. Iskreno se nadam da će ovaj turnir nastaviti da se održava i u godinama koje dolaze. Ovde zaista ima dosta kvalitetnih mladih igrača, a sa druge strane ovo je odlična prilika za tu decu, ali i nas strarije, da se družimo. Sve u svemu, divno iskustvo za mene – rekao je Ilić, a na njegovu priču nadovezao se Lazović.
 
Na pitanje kakve uspomene ga vežu za prvi susret sa Dankom Lazovićem, Ilić kao iz topa odgovara:
 
– Ma, nikakve – nasmejao se Ilić, pogledao u pravcu Lazovića i potom dodao:
 
– Šalim se, naravno. Danko i ja se poznajemo dosta dugo. Ja sam ga zaista lijepo prihvatio kao šest godina stariji saigrač. U to vreme bio sam standardni prvotimac Partitzana, a on je došao kao jedan od najmlađih. Od tada traje naše prijateljstvo i trajaće do kraja života – ističe Ilić.
 
– Uspomene sa Sašom su brojne, zaista ih ima mnogo.  Šta reći o Saši Iliću, on je fudbalski genije, sjajan čovek. Nažalost više ga nećemo gledati na terenu, ali se nadam da će ostati u fudbalu i u Partizanu, jer Partizan bez njega nije Partizan – rekao je Lazović.
 
Srpska info