FK RADNIK: PRVI BODOVI U NOVOJ SEZONI :: Semberija INFO ::

 

FK RADNIK: PRVI BODOVI U NOVOJ SEZONI


U okviru 3. kola Premijer lige BiH fudbaleri Radnika su gostovali u Širokom Brijegu. Utakmica je završena bez pogodaka čime je, nakon dva poraza u prva dva kola bijeljinski premijerligaš osvojio prvi bod u novoj sezoni.

-Mi rastemo iz treninga u trening i jako je važno da ova ekipa  osjeti  da može igrati i da  psihološki ojačamo. Imali smo i nekoliko mladih igrača, a na određenim pozicijama nemamo adekvatnih zamjena, pa smo se iz tog razloga u posljednjih dvadesetak minuta povukli i čuvali ono što smo u većem dijelu utakmice imali. Imali smo i tu priliku jedan na jedan s Miškićem, ali je nismo iskoristili. Možda bi bilo i previše da smo uzeli sva tri boda. Imajući u vidu da je Široki Brijeg stiskao i napadao, ovaj rezultat je realan na kraju", rekao je  prvi čovjek FK „Radnik“ Vlado  Jagodić.

Na drugoj strani, trener NK „Šikori Brijeg“ Toni Karačić je izjavio:

-Čestitam gostima na zasluženo osvojenom bodu. Maksimalno su se trudili i odlično postavili u odbrani. Na njihovu postavljenu odbranu nismo imali rješenja. Unatoč tome, imali  smo nekoliko prilika za pogodak,  izostala je prava završnica. Činjenica je kako smo u krizi, ali treba otvoreno reći kako nam nedostaje i kvalitete. Treba ovo prespavati i napraviti detaljnu analizu kako bi spremnije dočekali nove utakmice.“

Planirano je da će u okviru 4. kola Premijer lige BiH FK „Radnik“ ugostiti FK „Velež“. Obzirom da mostarski Rođeni naredna dva četvrtka igraju evropske utakmice možda će se desiti i prolongiranje njihovog nastupa na Gradskom stadionu u Bijeljini.