DESETI ROĐENDAN ŠKOLE FUDBALA SOCCER KIDS :: Semberija INFO ::

 

DESETI ROĐENDAN ŠKOLE FUDBALA SOCCER KIDS


Prije 10 godina, 10. juna 2011. godine grupa mladih prijatelja, sportista i ljubitelja sporta iz Bijeljine, pokrenula je inicijativu i osnovala Školu fudbala za djevojčice i dječake „Soccer kids Bijeljina“, prvu takve vrste u Bosni i Hercegovini.
 
Za predsjednika škole izabrana je Biljana Petrović, koja je i jedan od začetnika ove ideje. Osnivanjem ove škole, Petrovićeva i njeni prijatelji nisu se vodili uobičajenom floskulom „da sklonimo djecu sa ulica“, nego željom da se predano i odgovorno radi sa djecom u Semberiji uz pedagoški nadzor prije svega, te željom za stvaranje budućih šampiona.


 
Pripremom za prvi trening i odlazakom na stadion, ne znajući šta i ko ih tamo čeka,  budući fudbaleri nisu mogli ni da pretpostave, kakav će brend da izgrade za vrlo kratak vremenski period. Već na prvom treningu, nastao je slogan, moto koji prati rad škole - „rad, red, disciplina“. Slijedeći ovaj moto, treneri i igrači, uz svoj rad i talenat uspjeli su postići zavidne rezultate i ostaviti neizbrisiv trag na mnogim terenima širom Bosne i Hercegovine i Srbije.
 
Škola fubala za djevojčice i dječake „Soccer kids Bijeljina“, okuplja djecu u sedam uzrasnih kategorija i predstavlja vjerovatno najmasovniju sportsku organizaciju u Bijeljini. Za protekli period od deset godina, kroz rad škole je prošlo oko 2.000 djevojčica i dječaka, od kojih su mnogi postali uspješni sportisti i članovi reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine. Šampionski motiv koji posjeduju, treneri u školi nastoje da prenesu na mlađe generacije, a oni im to vraćaju sjajnim utakmicama, golovima, odbranama i osvajanjem mnogih medalja sa kvalitetnih turnira.
 
 
Treneri koji rade u ŠF „Soccer kids Bijeljina“ su:
 
1. Biljana Petrović, diplomirani ekonomista, posjeduje UEFA B licencu,
 
2. Rajko Đorđić, profesor engleskog jezika i razredne nastave, posjeduje UEFA B licencu,
 
3. Predrag Đuric, profesor fizičkog vaspitanja,
 
4. Zorana Stankić, student na Evropskom Univerzitetu, trenutno natupa u Premijer ligi BiH za ŽFK “Drina“ i
 
5. Dragan Đorđić, diplomirani pravnik, posjeduje UEFA sertifikat za rad sa golmanima
 
 
-Veliku posvećnost radu, prati sjajan pedagoški pristup djeci, gdje se na prvo mjesto stavljaju posebne vrline kojima bi svi trebali da težimo. Od prvog treninga mališani se uče fair play. Mladi treneri, predani i posvećeni svom radu, koriste svaku priliku kako bi se dodatno usavršavali i sticali nova znanja i iskustva, a samim tim i bili priznati od strane UEFA, sticanjem njihovih licenci koje su priznate u cijelom svijetu“, poručuju iz Škole fudbala „Soccer kids Bijeljina“.
 
Škola fudbala svoje treninge trenutno obavlja u sportskom kompleksu „Soccer kids Bijeljina“ kod Poljoprivredne i Medicinske škole u Bijeljini, a koji „sokeraši“ smatraju svojom kućom. Pored terena na otvorenom, zimi i usljed loših vremenskih uslova, treninzi su održavani na nekoliko lokacija u proteklih deset godina. U takvim prilikama, trenirali su u Sportskom centru „Despotović“, u fiskulturnim salama Osnovne škola „Knez Ivo od Semberije“ i Gimanzije „Filip Višnjić“. Ideja i zamisao ljudi koji rukovode i rade u školi, jeste da „sokeraši“ dobiju svoj novi dom. Takva ideja pretočena je u veliki projekat, koji obuhvata izgradnju sportskog centra koji bi sadržavao glavni teren, nekoliko pomoćnih kao i zatvoreni teren. Cijeli kompleks sadržavao bi i mnogobrojne prateće sadržaje kako za najmlađe tako i za ostale sportiste i rekreativce.
 
 
Dvije godine nakon osnivanja škole „sokeraši“ organizuju turnir pod nazivom „SOCCER DAYS BIJELJINA“. Turnir ubrzo postaje prepoznatljiv po sjajnoj organizaciji te zbog toga iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika. Zbog te sjajne organizacije i velikog broja učesnika, organizatori turnir sele u kompleks Etno sela „Stanišić“, kako bi svi učesnici imali idealne uslove za takmičenje. Organizatori turnira uz promociju svoje škole i svoga rada, na najbolji mogući način su promovisali i grad Bijeljinu gdje su za proteklih sedam godina turnira (sa izuzetkom 2020. godine zbog epidemiološke situacije) u Bijeljinu doveli više od 10.000 posjetlaca. Učesnici na turniru su bile mnogobrojne ekipe iz regiona: FK „Crvena zvezda“, FK „Vojvodina“, FK „Partizan“, OFK „Beograd“, FK „Čukarički“ i da je već 2018. godine na turniru učestvovalo 105 ekipa.
 
Turnir je jednodnevnog karaktera. Organizuje se svake godine u avgustu mjesecu.
-Ove godine nas sportski dan u Bijeljini očekuje 21. i 22. avgusta, te ćemo iskoristiti priliku da pozovemo sve akademije i klubove da učestvuju na najbolje organizovanom turniru „SOCCER DAYS BIJELJINA VIII“.

Semberija info