Dolazak Bajerna novi spektakl za „crveno-bele” :: Semberija INFO ::

 

Dolazak Bajerna novi spektakl za „crveno-bele”


Crvena zvezda dočekuje nemačkog velikana (21 čas) u borbi da obezbedi proleće u Evropi. – Degenek: Pokazaćemo da igramo kod kuće. – Trener Milojević: Sa trenerom Flikom Bajern vratio identitet.

Uoči večerašnjeg susreta (21 čas) petog kola fudbalske Lige šampiona protiv Bajerna na stadionu „Rajko Mitić”, na medijskoj konferenciji Crvene zvezde nije bilo bavljenja računicama kako stići do proleća u Evropi. „Crveno-beli” bi obezbedili treću poziciju i učešće u šesnaestini finala Lige Evrope, ako pobede nemačkog velikana i Olimpijakos ne uradi isto protiv Totenhema u Londonu.


Našem prvaku bi šanse za opstanak na međunarodnoj sceni povećao i bod, pred meč poslednjeg kola sa Grcima u Pireju, ali bez posebnih ambicija nisu ni igrači iz Minhena, koji će danas želeti da osiguraju prvu poziciju (ostaje im da dočekuju Totenhem).
„Daćemo sve od sebe da izborimo igranje u Evropi i početkom sledeće godine”, rekao je komandant odbrane srpskog prvaka Miloš Degenek. „Nisu potrebne posebne pripreme, već da igramo sa većom motivacijom. Voleo bih da stadion bude pun, da nas bodre oni koji nas vole, i verujem da ćemo pokazati da igramo kod kuće, da smo drugačija ekipa nego što smo bili u Nemačkoj.”

Na „Alijanc stadionu” bilo je 3:0 za Bajern, u meču koji je upamćen i zbog toga što Zvezda nijednom nije šutirala u okvir gola rivala.

„Bajern je jedna od dve, tri najbolje ekipe u Evropi, uz Liverpul i Mančester siti. Očekujem da ovo bude drugačija utakmica, iako smo i u prvoj dobro ’stajali’, čuvali smo Levandovskog, Komana i Perišića uspešno do grešaka u koncentraciji posle kojih su pali drugi i treći gol. Nismo se dobro držali samo pozadi, nego i u veznom redu, kod 1:0 je bila i šansa Marina.”

U taboru našeg šampiona i juče je bilo žala zbog propuštene velike šanse kod 0:0 u prošlom kolu protiv Totenhema, posle čega je usledio visok poraz (0:4). U deset nastupa u Ligi šampiona prošle i ove sezone, Zvezda je prva povela samo jednom, a jednom je ostalo 0:0.

„Da smo postigli gol protiv Totenhema, mislim da za njega ne bi bilo lepo, kao što nije bilo za Liverpul, kada smo dali jedan, pa drugi gol. Na psihološkom planu je lakše ako odete sa vođstvom od 1:0 na poluvreme, znate da će protivnik morati da napadne, a mi smo u pauzi sa Totenhemom mislili kako smo mogli da vodimo. Kada gubite, otvarate i prostor za kontranapade protivnika. Ali, mi smo profesionalci i znamo da i kada primimo prvi gol, ništa nije gotovo”, zaključio je Degenek.

U odnosu na duel u Minhenu je novo lice na klupi Bajerna. Posle otkaza za Nika Kovača, za kormilom je Hans-Diter Flik, 54-godišnji nekadašnji igrač Bavaraca koji je v. d. trenera.

„Bajern se dosta razlikuje u odnosu na ono što je bio sa Kovačem, koji je insistirao na posedu lopte”, rekao je Zvezdin strateg Vladan Milojević. „Mislim da to nije prijalo igračima koji su sada u Bajernu, koji je kao i druge nemačke ekipe, navikao na agresivan pristup, direktan fudbal gde se igra da se što pre stigne do udarca na gol. Rekao bih da je Bajern vratio identitet i da ćemo videti fudbal koji je igrao do pre nekoliko godina.”

Zvezda nema većih kadrovskih problema, gde su zbog povreda van ekipe izvesno Pavkov i možda Jovančić. Ovoga puta, Milojević nije najavljivao iznenađenja za goste.

„Bajern je jedna od najboljih ekipa Evrope i ugostiti ga je spektakl koji nama mnogo znači. Velika je privilegija dovesti ekipe koje su dolazile u poslednje dve godine, videti omiljeni klub kako igra protiv svetskih asova kao što je bio Son iz Totenhema ili sada Levandovski. Doveli su ih igrači koje bi trebalo bodriti, sve ostalo je igra na nivou na kojem mi možda sada ne možemo da odgovorimo. Nije ovo pozorište u kojem sami igrate predstavu, nego je pitanje koliko će vam preozbiljni protivnici dozvoliti da odigrate. Očekujem od igrača da budu mnogo bolji, jer se nikoga ne plašimo.”

Na pitanje da li je i bod veliki u računicama oko plasmana na tabeli, Milojević je bio kratak:
„Ne volim da se bavim kalkulacijama. Probaćemo da dođemo do rezultata.”

Kada je reč o mečevima pete runde, sa osiguranim mestom u osmini finala ih očekuju još dve ekipe pored Bajerna: Juventus i Pari Sen Žermen. Iz borbe za nokaut fazu do sada su ispali Galatasaraj, Genk i Lil. Poslednje kolo je 10. i 11. decembra, kada je Zvezda gost Olimpijakosa.

Bajern bez Alabe u Beogradu

Fudbaleri Bajerna bez Davida Alabe dolaze u Beograd na meč Lige šampiona protiv Crvene zvezde. Alaba čeka prinovu i dobio je dozvolu kluba da propusti utakmicu 5. kola B grupe elitnog takmičenja, dok je i dalje povređen Lukas Ernandez.
Iako su mnogi predviđali da će Bavarci za put u Srbiju da odmori neke zvezde, pre svega jer je obezbedio prolaz u nokaut fazu, trener Hans Flik poveo je najjači tim u ovom trenutku.
Na spisku su, golmani: Manuel Nojer, Sven Ulrajh, Benjamin Pavar, Džerom Boateng, Lars Lukas Mai, Džosua Kimih. Sredina Tijago Alkantara, Havi Martinez, Filipe Kutinjo, Leon Gorecka, Alfonso Dejvis, Korentin Toliso. Napad: Ivan Perišić, Kingsli Koman, Robert Levandovski, Tomas Miler i Serž Gnabri.

politika.rs
2