Legija i VAR šokirali Zrinjski u Mostaru :: Semberija INFO ::

 

Legija i VAR šokirali Zrinjski u Mostaru


FOTO: Nezavisne
Fudbaleri Zrinjskog u trećem kolu Lige konferencija poraženi su večeras u Mostaru od Legije iz Varšave.

Poljski predstavnik je slavio sa 2:1, iako je bh. šampion imao vodstvo (1:0). Postigao je još dva pogotka, no oba je VAR poništio zbog ofsajda.  Ovo je drugi poraz Zrinjski u grupi E nakon onoga od Aston Vile (0:1).

Prvi su zaprijetili gosti. U 21.minuti Juri Ribeiro je pokušao glavom, ali je Marić sjajno odbranio. Sve do 30.minute Zrinjski je bio bezopasan, a onda erupcija na stadionu “Pod Bijelim brijegom“. U prvom pravom napadu su stigli do pogotka. Josip Ćorluka kao mnogo puta do sada pronašao Nemanju Bibiju koji pogaša za 1:0. Ipak, slavlje Mostaraca nije dugo trajalo.

Već u 33.minuti na semaforu je stajalo 1:1. Nakon jednog ubačaja Slobodan Jakovljević je nesretno pogodio vlastitu mrežu i tako vratio Poljake u život. Do kraja poluvremena po jedn prilika na obje strane, prvo Ćorlukin udarac brani Hladun, a onda Kramer kasni na drugoj stativi. 

U nastavku su “plemići“ krenuli agresivno. U 54.minuti se zatresla mreža Legije, pogodio Ćuže, no signaliziran je ofsajd. Opasno je bilo i u 59.minuti, Bilbija je zakačio loptu, no Jakovljević kasni na drugoj stativi.   

U 63.minuti šok u Mostaru. Blaž Kramer je izbjegao ofsajd i matirao Marića. Činilo se da se radi o ofsajdu, sudija je digao zastavicu, no VAR je potvrdio da se napadač gostiju ipak nije našao u nedozvoljenoj poziciji. No, puleni Krunuslava Rendulića se nisu predavali. U 68.minuti Zlomislić je pronašao Malekinušića, koji pogađa za 2:2, no ponovo su oglasio VAR i ponovo bez sreće za domaće. Nakon gledanja ustanovoljeno je da se ponovo radi o ofsajdu.  Do kraja Zrinjski pokušavao doći do poravnanja, ali nije imao snage da se vrati u meč i da osvoji vrijedan bod. 
Legija je tako napravila veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu, dok su Mostarci ovim smanjili svoje šanse da se domognu jedne od prve dvije pozicije. Narednu utakmicu Zrinjski igra 9. novembra u Varšavi protiv Legije. 
U prvoj utakmici grupe E, Aston Vila je kao gost savladala AZ Alkmar sa 4:1. Poredak nakon tri kola: Aston Vila 6, Legija 6, Zrinjski 3, AZ Alkmar 3.

(Nezavisne)