BOLAN PORAZ RADNIKA OD PRVAKA DANSKE :: Semberija INFO ::

 

BOLAN PORAZ RADNIKA OD PRVAKA DANSKE


Futsaleri Radnika iz Bijeljine su u drugom kolu Lige prvaka u futsalu doživjeli poraz od Gentoftea 6:3.

Osokoljeni dobrim izdanjem protiv domaćina Plzena u prvom kolu, kao i činjenicom da je Gentofte doživio težak poraz u prvom meču od Rige 9:1, vjerovali su u Radniku da mogu slaviti pobjedu kojom bi u posljednjem kolu protiv Rige odlučivali o prvom mjestu i putniku u Elitnu rundu Lige prvaka.

Krenulo je i u ovom meču idealno po prvaka Bosne i Hercegovine, jer golovima Miljana Odžaklića i Miroslava Miljkovića poslije sedam minuta igre imaju lijepih 2:0 prednosti. Kako je krenulo, izgledalo je da će Radnik zaista i ostvariti svoje želje, ali se onda stvari preokreću u nastavku utakmice.

Pred sami kraj poluvremena Johansson smanjuje na 2:1, a samo što je krenulo drugo poluvrijeme, Rasmussen postiže svoj prvi od tri gola na utakmici. Isti igrač u 27. minuti preokreće rezultat na stranu danske ekipe, a onda nastaju novi problemi. U nekih pet minuta razmaka Miljan Odžaklić dobija dva žuta kartona, pa mora van igre. Ipak, Radnik uspijeva u prvom napadu da izjednači. Mirko Marinković je iznudio penal, a Danijel Ružičić ga pretvorio u gol, 3:3.
Nažalost, bilo je to sve od Radnika u ovom meču. Gentofte nije uspio sa igračem više da postigne gol, ali jeste nakon toga još tri. Emil Rasmussen kompletira hattrick i donosi novu prednost svojoj ekipi. Do kraja meča mrežu prvaka Bosne i Hercegovine tresu još Oscar Merling Hansen i Nis Andersen za konačnih 4:3.

(​sportdc.net)