Utakmice počinju minutom ćutanja za ubijene švedske navijače :: Semberija INFO ::

 

Utakmice počinju minutom ćutanja za ubijene švedske navijače


Foto: Pexels/Ilustracija
 Sve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u fudbalu počeće minutom ćutanja u čast dvojice švedskih navijača koje je u centru Brisela ubio napadač porijeklom iz Tunisa, saopštila je Evropska fudbalska organizacija (UEFA).
 
Meč Belgija-Švedska prekinut je sinoć na poluvremenu zbog tragičnog događaja, a UEFA će naknadno objaviti da li će meč biti nastavljen ili registrovan rezultatom 1:1 koliko je bilo nakon prvih 45 minuta utakmice.
Dvojica Šveđana ubijena su sinoć iz vatrenog oružja, a treći je ranjen u centru Brisela, uoči utakmice Belgije i Švedske.

Muškarac, koji se predstavio kao pripadnik terorističke organizacije "Islamska država", preuzeo je odgovornost za napad na snimku objavljenom na internetu.

Četrdesetpetogodišnji Tunišanin bio je u bjekstvu nakon ubistva, a policija ga je kasnije pronašla i ranila pri pokušaju hapšenja.

Belgijske vlasti saopštile su da je osumnjičeni preminuo u bolnici od zadobijenih povreda.

Ubica švedskih navijača je 2019. godine tražio azil u Belgiji u kojoj je ilegalno boravio i namjeravao je da se pridruži džihadistima u jednoj od "zona sukoba", prenose belgijski mediji.

(Nezavisne)