Ruski klubovi i reprezentacija uskoro ponovo u Uefinim takmičenjima :: Semberija INFO ::

 

Ruski klubovi i reprezentacija uskoro ponovo u Uefinim takmičenjima


Ruska fudbalska reprezentacija i klubovi mogli bi uskoro ponovo da se takmiče na turnirima koje organizuje Unija evropskih fudbalskih asocijacija /Uefa/, izjavio je predstavnik Uefe Jozef Klement.

On je na godišnjoj konferenciji Fudbalskog saveza Rusije rekao da fudbal treba da pruži primjer kako treba da se suočava sa izazovima.

Klement, koji je savjetnik predsjednika Uefe, naglasio je da je fudbal trenutno izložen takvom jednom izazovu, aludirajući na sukob Rusije i Ukrajine. Međutim, on je naveo da će Uefa na kraju uspjeti da prevaziđe te izazove, kao što je to bio slučaj i sa pandemijom virusa korona.

"Vjerujemo da ćemo uskoro moći da se sastanemo, ne samo na nivou fudbalskih funkcionera na konferencijama i seminarima, već i na nivou igrača i timova, na utakmicama reprezentacija i klubova", istakao je Klement.

Klement je izrazio nadu da će ruskim klubovima i reprezentaciji biti dozvoljeno da se takmiče sa protivnicima iz drugih evropskih zemalja, "ali uvijek samo na fudbalskom terenu i u duhu poštene igre", javila je "Raša tudej".

Prema njegovim riječima, Uefa ispunjava sve svoje finansijske i organizacione obaveze prema Fudbalskom savezu Rusije.

On je naglasio da se Uefa nada nastavku saradnje.

Klement je dodao da Uefa želi da "gradi mostove između država, a ne da ih ruši" kako bi ostatku svijeta dala primjer kako se suočava sa izazovima.

Uefa i Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija /Fifa/ zabranile su ruskim klubovima i reprezentaciji da učestvuju u takmičenjima koja organizuju te dvije organizacije, nakon što je Rusija prošle godine započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

(Glas Srpske)