Mladen Žižović ima prvi inostrani angažman: Raditi u Arabiji sad je privilegija :: Semberija INFO ::

 

Mladen Žižović ima prvi inostrani angažman: Raditi u Arabiji sad je privilegija


Mladen Žižović svoju trenersku karijeru nastaviće u Saudijskoj Arabiji. Mladi stručnjak će nakon Radnika, Zrinjskog i Slobode imati i prvi inostrani angažman i to u ekipi Al Kholod koja se takmiči u Prvoj diviziji Saudijske Arabije (drugi rang takmičenja).

Za Žižovića će odlazak na Bliski istok biti veliki izazov, a njegov novi klub ima visoke ambicije u narednoj sezoni. Ugovor je potpisan na godinu dana.

- Sigurno da je privilegija raditi u Saudijskoj Arabiji u ovom periodu kad u ovu zemlju dolaze brojne svjetske zvijezde i kad su oči fudbalskog svijeta usmjerene u njihovu ligu. Kontakti s mojim novim klubom traju već sedam-osam mjeseci, a posebno su intenzivirani u posljednjih 10 dana kada je i postignut dogovor. Bilo je dosta kandidata za mjesto trenera i drago mi je što su mene odabrali da pokušamo ostvariti željene ambicije - istakao je Žižović, koji je vodio Radnik i Zrinjski u evropskim mečevima i to je jedna od stavki koja je svakako uticala na Arape da ga angažuju.

Pomenuti stručnjak ističe da je njegov novi klub vrhunski organizovan i s jasnim ambicijama. Njegov stručni štab biće međunarodni jer će s njim će raditi trener iz Hrvatske, Brazila te uz domaćeg stručnjaka koji će im pomagati.

- Al Kholod je tim koji planira da se naredne sezone vrati u elitni rang, njihovu Pro ligu. Prošle sezone su bili sedmi, a četiri ekipe idu u viši rang. Upoznat sam s ekipom i njenim kvalitetom i da ne vjerujem da mogu ostvariti postavljene ciljeve sigurno ne bih ni preuzimao posao. Ono što je dobro imamo prostor za pojačanja, tako da očekujem da možemo ostvariti taj cilj - jasan je Žižović.

Odlazak u Saudijsku Arabiju neće biti potpuna nepoznanica jer je već kontaktirao trenere koji rade u ovoj zemlji.

- Kontaktirao sam s našim trenerima u toj zemlji. Tu je bivši trener golmana Zrinjskog s kojim sam sarađivao, Feđa Kulagić, zatim Vuk Rašović i njegov stručni štab a u Arabiji radi i Rusmir Cviko. Naravno naša je želja da kvalitetnim radom i rezultatima dodatno otvorimo vrata ove zemlje za naše trenere i igrače, jer očito da je fudbal u ekspanziji i da će prvenstva biti sve jača - istakao je Žižović.

Radnik cilja ligu BiH

Žižović ističe da će naredne sezone Radnik napasti premijer ligu.

- Nova uprava zaslužuje sve pohvale. Od kluba koji je bio pred gašenjem i od koga su svi bježali stvorili su ekipu koja će naredne godine da se bori za Premijer ligu BiH. Veliki su planovi oko infrastrukture i sve pohvale idu za predsjednika Nedeljka Ćorića, Upravni odbor i posebno Gorana Janjića koji je iz sjene radio zaista naporno. Naravno zasluge idu i treneru Veliboru Đuriću i igračima - rekao je Žižović, a ekipa će uskoro biti i pojačana te odlazi na pripreme na Jahorinu.

(Glas Srpske)