SRBIJA POBIJEDILA BAHREIN U KONTROLNOM MEČU: "ORLOVI" SPREMNI ČEKAJU BRAZIL :: Semberija INFO ::

 

SRBIJA POBIJEDILA BAHREIN U KONTROLNOM MEČU: "ORLOVI" SPREMNI ČEKAJU BRAZIL


Pobjedom protiv Bahreina rezultatom 5:1 fudbalska reprezentacija Srbije napravila je dobru uvertiru pred nastup na Svjetskom prvenstvu.

Selektor "orlova" Dragan Stojković iskoristio je ovaj meč da adaptira ekipu na vremenske uslove koji vladaju  u Kataru gdje ih očekuju veoma topli dani. 

Temperatura u bahreinskom Muharaku bila je 29 stepeni koliko će ih čekati i narednih sedmica u komšijskoj državi. 

Piksi nije mogao da računa na povrijeđene Aleksandra Mitrovića, Sašu Lukića i Filipa Kostića dok je oporavljeni Dušan Vlahović dobio šansu u drugih 45 minuta. 

Prvi put u istoriji Bahrein i Srbija su odmjerili snage i gosti su poveli već u osmom minutu kada je kapiten "orlova" Dušan Tadić bio precizan iz slobodnog udarca.

Prethodno je Nemanja Gudelj bio oboren na nekih 20 metara, a Tadić, koji je postigao svoj 19. gol u dresu s nacionalnim grbom pokazao je da će prekidi biti jako oružje njegove selekcije. 

Već u 14. minutu domaćin je izborio penal kojeg je skrivio Stefan Mitrović koga je Abdel Jusuf Hilal pretvorio u gol. 

Vidjelo se da Srbija ne igra u visokom ritmu tokom prvog poluvremena već želi da odradi dobru trening utakmicu da bi po povratku sa velikog odmora dodali gas i vrlo brzo prednost vratila na svoju stranu. 

Tadić je u 50. minutu povisio na 2:1, da bi minut kasnije Vlahović pogodio za 3:1. Kod oba gola jedan drugom su asistirali. 

Imala je Srbija još nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, a onda je u 87. minutu Filip Đuričić bio strijelac za 4:1, da bi Luka Jović u 90. postavio konačan rezultat 5:1.

Utakmicu su započeli Vanja Milinković Savić, Pavlović, Stefan Mitrović, Mladenović, Milenković, Gudelj, Ilić, Živković, Tadić, Sergej Milinković Savić i Jović. Šansu u drugom poluvremenu dobili su Grujić, Lazović, Vlahović, Đuričić, Maksimović i Eraković. Srpski tim u subotu putuje za Katar gdje će prvi ispit imati u četvrtak protiv Brazila od 20 časova.

(Glas Srpske)