PUTIN NAZVAO RUSKE LIJEKOVE PROTIV KORONE NAJBOLjIM U SVIJETU :: Semberija INFO ::

 

PUTIN NAZVAO RUSKE LIJEKOVE PROTIV KORONE NAJBOLjIM U SVIJETU


Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da su ruski lijekovi protiv virusa korona najbolji u svijetu kada je riječ o kvalitetu njihovog djelovanja.

On je takođe izrazio nadu i da će se ruska vakcina protiv virusa korona pojaviti u najskorijoj budućnosti.

- Nadamo se da će se u skorijoj budućnosti pojaviti vakcina, ali takođe treba reći i da imamo lijekove. Moje mišljenje, ono što mogu da zaključim na osnovu ocjena, jeste da imamo najbolje lijekove po pitanju kvaliteta. To je fenomenalno - naglasio je Putin.

Ruski predsjednik je takođe rekao i da su doktori uspjeli da dovedu do minimuma gubitke ljudskih života, iako virus nije zaobišao i njih same.

- Siguran sam da ste učinili sve što ste mogli, pokazali ste čudesan profesionalizam. Najvažnije je što ste gubitke sveli na minimum, to je vaša zasluga. Ali ova kvarna bolest nije zaobišla ni vaše kolege - rekao je on na sastanku sa predstavnicima ruskog zdravstvenog sistema.

On je dodao i da se epidemija u Rusiji povlači isključivo zahvaljujući odgovornosti građana, ali i radu doktora, iako se borba i dalje nastavlja.

Podsjetimo, prethodno je direktor centra za epidemiologiju i mikrobiologju "Gamalej" Aleksandar Gincburg izjavio da bi vakcina protiv virusa korona mogla biti spremna već na jesen 2020. godine.

(sputniknews.com)