Brutalan zločin u Ofenbahu: Hrvaticu ubio sin :: Semberija INFO ::

 

Brutalan zločin u Ofenbahu: Hrvaticu ubio sin


- Njemački mediji su prije nekoliko dana objavili je 26-godišnjak u Ofenbahu na Majni nožem ubio svoju 54-godišnju majku.

Ubistvo se dogodilo u stanu stambene zgrade u Ehštraseu u kojem su majka i sin živjeli.

Fenix -magazin prenosi da je riječ o hrvatskoj državljanki Snježani S. koja je rođena 1969. godine, a koja je s 26-godišnjim sinom stanovala u zgradi u Ofenbahu na Majni. Mladić je navodno imao psihičke probleme. Prema policijskom saopštenju, 26-godišnjak je sam nazvao Hitnu pomoć.

“Rekao je da je nožem izbo 54-godišnju majku. Policija je stigla u stan, a 26-godišnjak nije pružao otpor prilikom hapšenja”, rekao je portparol policije.

iz policije su saopštili da su ženu su zatekli s ubodnim ranama te je pomoć stigla prekasno.

Komšije , koji su veče prije čuli buku u stanu majke i sina navode kako su vidjeli 26-godišnjaka u krvavoj odjeći. Sin je već od ranije bio poznat policiji. Porodica je živjela 13 godina u zgradi u Ofenbahu.

Zgrada u kojoj su živjeli majka i sin je, pišu njemački mediji, dosta neugledna. Kod ulaza u zgradu nalazi se gomila smeća. U hodniku se nalaze kolica za kupovinu, stari namještaj. U zgradi je 66 stanova. Dvije komšinice su rekla da se porodica doselila u zgradu prije 13 godina te da su bili neupadljivi.

(Nezavisne)