Širom Srpske dočekana pravoslavna Nova Godina :: Semberija INFO ::

 

Širom Srpske dočekana pravoslavna Nova Godina


Srpska, Ruska i Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija - dočekali su Pravoslavnu novu godinu. U ponoć su u hramovima služeni molebani za blagosloveno novo ljeto.

Na šetalištu pored Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, uz jednu od najpoznatijih pjevačica etno muzike Bilju Krstić i njen Bistrik orkestar, te uz mladu etno pjevačicu iz Crne Gore Branku Zečević pravoslavnu Novu godinu dočekao je veliki broj, kako Banjalučana, tako i gostiju iz drugih gradova.



U ponoć je u hramu služen moleban za srećno i berićetno Novo ljeto. U ponoć su molebani služeni u hramovima širom Srpske, a doček Pravoslavne nove godine organizovan je na mnogim trgovima.



Na centralnom gradskom trgu u Bijeljini u novogodišnjoj noći nastupio je Amadeus bend, a veselo je bilo u brojnim kafićima, restoranima, hotelima. Veselo je bilo i u Palama, gdje je na Olimpijskom trgu brojne građane zabavljao Boris Režak. Svečano na otvorenom, uz kuvano vino, čaj i muziku novo ljeto dočekali su i stanovnici Doboja, Novog Grada, Teslića, Prnjavora, Andrićgrada, Šamca, Foče. Na gradskom trgu u Bijeljini, nastupio je Amadeus bend, a u ponoć je organizovan i vatromet.