Svečano otvoreni Dani studenata Univerziteta u Banjaluci :: Semberija INFO ::

 

Svečano otvoreni Dani studenata Univerziteta u Banjaluci


BANjALUKA-  U banjalučkom Domu omladine večeras je svečano otvorena manifestacija Dani studenata Univerziteta u Banjaluci.


Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević  istakao je da će Ministarstvo u i godinama koje dolaze podržavati ovu manifestaciju i poboljšanje studentskog standarda.

"U tom smislu, jedna od bitnih novina koja će se desiti ove godine je adaptacija i rekonstukcija paviljona u studentskom kampusu, u okviru Studentskog centra `Nikola Tesla`. Republika Srpska je jedna od rijetkih zemalja u kojima nije došlo do pogoršanja studentskog standarda i zadržali smo i cijene ishrane u tim objektima na istom nivou", rekao je Rajčević novinarima.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da su Dani studenata jedna od najvažnijih projektnih aktivnosti u okviru koje se organizuju i Dani otvorenih vrata.

"Tom prilikom će maturanti imati priliku da posjete naše fakultete", rekao je Gajanin.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Nikola Bojić rekao je da su Dani studenata kreirani kako bi obogatili studentski standard Univerziteta u Banjaluci.

"Moramo da radimo na upisnoj politici na univerzitetima u Srpskoj", naveo je Bojić.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Radovan Jalić rekao je da će akcenat manifestacije biti na sportskim takmičenjima, festivalu fakulteta, koloniji likovnih radova, te debatnim turnirima i radionicama.

Manifestacija Dani studenata Univerziteta u Banjaluci održava se do 20. aprila.

Glas Srpske