Karađorđevići nagradili najbolje maturante iz Srbije i Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

Karađorđevići nagradili najbolje maturante iz Srbije i Republike Srpske


Više od 500 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske primilo je u Belom dvoru pohvalnice i prigodne poklone za izuzetan uspjeh postignut tokom srednjoškolskog obrazovanja Fondacije za obrazovanje i kulturu Aleksandara Karađorđevića.

Karađorđević je, zajedno sa suprugom Katarinom Karađorđević, na 23. prijemu za najbolje maturante, pozdravio učenike, odajući im priznanje na izuzetnim rezultatima koje su postogli tokom školovanja u osnovnoj i srednjoj školi. “Svake godine se iskreno obradujem kada vidim da imamo dobre učenike koji znaju da je vrednost obrazovanja neprocenjiva. Želja nam je da motivišemo mlade da nastave dalje, jer je obrazovanje najvažnije. Oni moraju da nastave put koji su započeli, radeći na svojoj daljoj edukaciji i usavršavanju”, poručio je princ Aleksandar Karađorđević, prenosi Tanjug.

Dodao je da su Srbiji i Republici Srpskoj potrebni obrazovani, pametni mladi ljudi, kao i da naša otadžbina može da napreduje samo znanjem.

“Vi ste naši budući lideri, oni koji će naslediti ovu zemlju od nas i našoj Srbiji je potrebno da ostanete ovde. Doprinoseći svojoj zemlji i svom narodu znanjem, dajete najviši i najplemenitiji primer pravog rodoljublja”, istakao je on.

Izaslanik premijera Srbije Miloša Vučevića Nikola Banjac je čestitao uspjeh maturantima i poželio im da i dalje napreduju i grade Srbiju koja sa njima može samo da, kako je rekao, raste, cvjeta i bude ljepša.
Dodao je da je prije 20 godina bio na istom mjestu na kojem su danas maturanti, kao i da mogu da računaju na podršku čitave države.

“Vlada i predsednik, kao i svi segmenti društva će dati dodatni doprinos da se ovi uspesi dodatno prepoznaju i nagrade”, istakao je Banjac.
 
(Nezavisne)