VUČIĆ SE USKORO VAKCINIŠE: Premijerka Srbije otkrila koju će vakcinu primiti predsjednik :: Semberija INFO ::

 

VUČIĆ SE USKORO VAKCINIŠE: Premijerka Srbije otkrila koju će vakcinu primiti predsjednik


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najverovatnije će primiti vakcinu kineskog proizvođača "Sinovak", rekla je juče premijerka Srbije Ana Brnabić.

Nakon što je ona primila vakcinu komapnije “Fajzer” i “Bajontek”, pojasnila je da je njen i dogovor predsjednika Vučića taj da njih dvoje prime dvije različite vakcine.

Kako je navela, u ovom trenutku Srbija ima “Fajzer” vakcinu, ali i da u najskorije vrijeme očekuje i one koje proizvodi kineski “Sinovak” i rusku “Sputnjik V”, kao i da je sigurna da će do kraja prvog kvartala naredne godine stići i ona koju proizvodi “Astra Zeneka”.

– Sljedeći kontigent vakcina koje stignu, vjeruje, zapravo sigurna sam da ćemo dobiti od kineskog “Sinofarma”, i vjerujem da će predsjednik Vučić primiti te vakcine – rekla je ona.

Kazala je i da će nakon toga vakcinu primiti zdravstveni radnici, kada će i ministar zdravlja Zlatibor Lončar primiti vakcinu, prenosi Blic.

– Srbija će imati na raspolaganju sve vakcine koje su odobrene u svojim zemljama, i koje su dobile odobrenje od međunarodnih institucija i agencija, i koje su prošle provjeru i kod naše agencije – rekla je ona.

Inače, Ana Brnabić, ministarka Darija Kisić i dr Predrag Kon su prve osobe koje su u Srbiji primile “Fajzerovu” vakcinu čije su prve doze, njih 4.800, već stiglo u Srbiju. Vakcinacija je počela i po staračkim domovima u Beogradu i Novom Sadu.

​Srpska info / Info Bijeljina