Norveški div se povlači iz Hrvatske :: Semberija INFO ::

 

Norveški div se povlači iz Hrvatske


– Iako je prije samo mjesec dana norveška državna energetska kompanija Statkraft najavila da ima velike ambicije u Hrvatskoj u obnovljivim izvorima energije, pa su otvorili u Zagrebu i novu kancelariju, juče je stigla vijest da se povlače s hrvatskog tržišta te da će se usmjeriti prema ulaganjima u Norveškoj, drugim dijelovima Evrope i Južnoj Americi.
 
Prodaće svoje poslovanje na području kopnenih vjetroelektrana, solarnih elektrana i baterijske pohrane energije u Hrvatskoj (i Nizozemskoj), a sve to objašnjavaju novom strategijom kompanije, piše Forbes.

"Statkraft će svoja ulaganja i organizaciju usmjeriti na manji broj zemalja kako bi se fokusirao na povećanje obima poslovanja u njima te ojačao konkurentnost i stvaranje vrijednosti", stoji u njihovom zvaničnom saopštenju.

"Kratkoročno gledano, nastavićemo razvijati projekte koje trenutno imamo u portfelju - dok istovremeno istražujemo sve mogućnosti vezane uz naše poslovanje", rekao je Arnaud Belanger, direktor Statkrafta Hrvatska.

Statkraft ima više od 750 megavata solarnih elektrana u planu razvoja u Hrvatskoj, objavili su prije mjesec dana, koji su trenutno u različitim fazama izdavanja dozvola.


(Nezavisne)