RSS: Gradonačelnik greškom otišao u Banjaluku :: Semberija INFO ::

 

RSS: Gradonačelnik greškom otišao u Banjaluku


Čovjeka današnjice treba shvatiti - ophrvan je egzistencijalnim problemima, pritisnut teretom tehnoloških revolucija, bombardovan medijskim porukama, vijan političkim demagogijama, ali Republička stranka Srpske već peti dan pokušava da prozre zlu namjeru 13 savjetnika gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, koji su svog nadređenog ,,greškom“ obavijestili da umjesto na protest koji se održava u ovom gradu, treba da ode na protest u Banjaluci.
 
Mnogi građani koji su se javili našoj stranci imali su gotovo identične primjedbe - da je gradonačelnik na fotografijama iz Banjaluke izgledao zbunjeno, izgubljeno, u jednom trenutku čak i ljutito, jer je shvatio da nije riječ o protestu koji je organizovala Koalicija „Dogovor za Bijeljinu“.
 
U međuvremenu, Republičkoj stranci Srpske obratio se jedan od 13 gradonačelnikovih savjetnika i pod uslovom da ne objavimo njegovo ime i prezime, iskazao sumnju da je riječ o opstrukciji koju od samog dolaska Ljubiše Petrovića u Gradsku upravu, čini nekoliko njegovih bliskih saradnika.
 
- Dobio sam poruku od samog gradonačelnika, koji kao što znate uvijek propagira rad prema zakonu, transparentnost i stručnost, da otkako je stupio u kabinet sumnja da mu neko na putu od pisarnice do kancelarije sekretarice prepravlja poštu i utiče na to da kasni na događaje ili dolazi na pogrešne lokacije. Priznao mi je da je želio da dođe na protest u Bijeljini, da pogleda narod u oči i kaže šta je sve učinio u prethodnih 10 mjeseci, ali da su ga i ovog puta u tome spriječili pojedinci koji ne žele dobro Bijeljini i njenim građanima - naveo je naš sagovornik.
 
Republička stranka Srpske ovom prilikom izražava zabrinutost zbog antidemokratskih djelovanja i grubog kršenja prava prvog čovjeka Bijeljine. Na sljedećem zasjedanju lokalnog parlamenta predložićemo da Grad osnuje posebnu firmu za dostavu pošte gradonačelniku, koja će zadovoljavati sve bezbjednosne uslove, što bi značilo i otvaranje novih radnih mjesta, prvenstveno za stanovnike Crnjelova.
 
Do tada, uz iskreno saosjećanje i podršku gradonačelnikovoj borbi za istinu i zakon, pozivamo ga da se vrati iz Banjaluke u Bijeljinu i organizuje čišćenje kišne kanalizacije, jer su za četvrtak najavili obilnu kišu.

Republička stranka Srpske