POLjOPRIVREDNA ŠKOLA: 50 GODINA MATURE :: Semberija INFO ::

 

POLjOPRIVREDNA ŠKOLA: 50 GODINA MATURE


Foto: Semberija info
Pet decenija mature proslavili su nekadašnji učenici tri odjeljenja Poljoprivredne i tehničke škole, a okupljene je pozdravio njihov profesor Simo Radovanović.

-Čestitam vam jubilej, 50 godina mature i čast mi je da vas pozdravim kao jedini vaš živi profesor i želim da što duže proslavljate jubileje, a da ne zaboravite da i mene pozivate“, rekao je profesor Radovanović. Zbornicom se potom prolomio aplauz, a jedan od nekadašnjih učenika, Miodrag Papić koji je ovom prilikom došao iz Beograda i jedan je od glavnih organizatora okupljanja, naglasio je da se to podrazumijeva. Sejdo Bajrić rodom iz Janjara kod Ugljevika, a koji živi u Beču, rado je došao da sa školskim drugovima obilježi jubilej.

-Danas je poseban dan, jer slavimo 50 godina mature, a to nije mala stvar. Imali smo i radost i život i ponos što smo bili dio ove divne škole koja je iznjedrila brojne generacije učenika“, rekao je Bajrić. Srećko Manojlović, nekadašnji vaspitač, koji je predavao odbranu i zaštitu, radio i na ekonomiji u školi, rekao je da i danas sa 86 godina, pamti svaki trenutak proveden u Poljoprivrednoj školi.

-Uvijek sam volio ljude i družeenje, a ovaaj dan me čini srećnim, jer su se okupili nekadašnji naši učenici koji su došli iz Srbije, Hrvatske, Austrije, BiH, a imamo i jednu nekadašnju učenicu koja je na proslavu jubileja došla iz Argentine“, rekao je Manojlović i naglasio da je ovo dan kada će uz druženje evocirati uspomene, koje, kako je naglasio, „ima mnogo, a bilo bi još bolje, kad bi i nekadašnjih učenika bilo više“.

(Semberija info)