ZDRAVLjE JE IZVOR LjEPOTE :: Semberija INFO ::

 

ZDRAVLjE JE IZVOR LjEPOTE


Za „Semberija info“ govori Svetlana Božić koja je u svijet fitnesa uplovila neplanirano da bi, osjetivši sve blagodati novog načina života odlučila pomoći drugim ljudima da svoje tijelo dovedu u ravnotežu zdravlja i ljepote.
 
Prije šest godina, na preporuku ljekara, počela je svoje prve časove fitnesa kako bi vlastito zdravstveno stanje vratila u okvire optimalnog. Stanje se brzo popravilo, a Svetlana se odlučila posvetiti fitnesu kao specifičnom životnom stilu. Od 2019. godine je licencirani fitnes instruktor. Licencu je dobila kod još jednog zaljubljenika u fitnes i bodibilding, Saše Draškovića u ,,Školi Red Zmaja” u Beogradu. Znanje i iskustvo nesebično dijeli svim zainteresovanim za zdrav život. Posebno je osjetljiva na one koji, poput nekada nje, na fitnes dolaze po preporuci ljekara.

-Sjetim se odmah sebe. Na početku sam bila puna straha, nesigurnosti, nedoumica... Takvi su najčešće i oni. Međutim, većina je upoznata sa mojom životnom pričom, pa se vrlo brzo oslobodimo svih negativnih emocija. Sa njima radim strogo individualne treninge, prilagođene propisanim terapijama. Za treninge koristim prostorije trening centra ,,MyGym” koji ima idealne uslove za fitnes treninge, pogotovo kada radim sa većim grupama. Na treninge dolaze svi, nema nikakve razlike u godinama i polu. Meni je jako drago što se i kod nas u Bijeljini sve više razvija kultura tijela, što ljudi vode računa o tome kako izgledaju,“ kaže za ,,Semberija info'' Svetlana.
Tempo savremenog života nas često prisiljava da sami sebi uskraćujemo dva jako važna elementa zdravog života, dovoljno kretanja i zdravu ishranu.
 
-Kako bih riješila svoje zdravstvene probleme, pored fitnesa morala sam da promijenim i način ishrane. Kao i mnogi, i sama sam bila puna stereotipa o domaćoj hrani, da je skupa, da nije moderna i svašta još. Međutim, ispostavilo se da je takva hrana pravi lijek, a nju, bar mi Semberci, za vlastite potrebe možemo uzgojiti na svakom koraku. Ono što zdrava, domaća hrana učini našem organizmu sa aspekta biohemijskih procesa u njemu ne može se ničim zamjeniti”, ističe Svetlana Božić.

Pored odličnih preduslova za zdravu ishranu u gradu postoji mnogo mjesta na kojima građani Bijeljine mogu zadovoljiti svoje potrebe za rekreacijom. Gradski park, uređene površine pored kanala Dašnica, teretane na otvorenom, atletska staza na Gradskom stadionu…svi oni koji žele biti u formi, imati zdravlje, snagu i ljepotu, imaju bezbroj prilika da to i ostvare. Bez skoro ikakvih troškova. Pitanje je samo, imamo li volje?

Semberija info