Sezona iz snova za ŠK „Sveti Georgije“ :: Semberija INFO ::

 

Sezona iz snova za ŠK „Sveti Georgije“


Tokom 2024. godine članovi ŠK „Sveti Georgije“ učestvovali su na svim pojedinačnim takmičenjima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini i tom prilikom zabilježili impresivne rezultate. Na kadetskom prvenstvu Republike Srpske (Dvorovi, 21-23. april) Mirko Šajin (M-18) i David Perić (M-10) osvojili su titule šampiona dok su Darko Jovanović (M-16) i Ana Nedaković (Ž-12) izborili vicešampionske titule. Mirko Šajin i David Perić su identičan uspjeh postigli i na kadetskom prvenstvu Bosne i Hercegovine (Sarajevo, 23-26. maj) okitivši se titulama prvaka BiH dok su bronzane medalje osvojili Darko Jovanović i Teona Dukić (Ž-18). 


 
-Na prvenstvu Republike Srpske u ubrzanom i brzopoteznom šahu (Trebinje, šesti i sedmi juli) ŠK „Sveti Georgije“ nastupio je sa šest takmičara i osvojio sedam medalja. Apsolutni šampion u svojoj kategoriji postao je David Perić koji je pored prvih mjesta na prvenstvima RS i BiH osvojio i prvo mjesto u ubrzanom (M-10) i brzopoteznom šahu (M 08-10). Sofija Stanić je postala šampion RS u ubrzanom šahu u grupi Ž-12 a osvojila je i bronzanu medalju u brzopoteznom šahu Ž 12-14. Vicešampioni Republike Srpske u ubrzanom šahu postali su Pavle Sekulić (M-12) i Darko Lazarević (M-18) koji je i u brzopoteznom šahu osvojio drugo mjesto u grupi M 18-20. Ponosni smo na našu školu šaha koja je po ostvarenim rezultatima najuspješnija u Bijeljini i među najboljima u cijeloj BiH“, stoji u saopštenju ŠK „Sveti Georgije“ iz Bijeljine.


 
Pored uspjeha u kadetskom šahu seniorska ekipa ovog kluba je osvajanjem drugog mjesta u Drugoj ligi uspjela da se plasira u Prvu šahovsku ligu Republike Srpske. I tu uprava i takmičari ŠK „Sveti Georgije“ ne misle stati. Plan je da nastupe u Omladinskoj ligi RS, Prvoj ligi za žene RS te u Kupu RS čime bi ostvarili nastup u svim formatima šahovskih takmičenja u Republici Srpskoj (u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji) što je do sada uspjevalo samo malom broju klubova.