PROLjEĆE U SEMBERIJI :: Semberija INFO ::

 

PROLjEĆE U SEMBERIJI


Topliji proljećni dani olakšali su Bijeljincima dane izolacije zbog pojave korona virusa, tako da većina sugrađana koristi lijepe sunčane dane da sredi dvorišta i terase.

Uveliko se sadi jednogodišnje cvijeće, kose se dvorišta, okopavaju se sadnice i voćke, a oni kretivniji i koji to mogu priuštiti, kupuju i sade  nove ukrasne višegodišnje sadnice, čija se cijena po rasadnicima kreće od deset KM pa na više.  
 

„Nastojimo da održavamo dvorište urednim. Volimo cvijeće i biljke tako da nam to nije problem. Staro održavamo, a svake godine kupimo i novog jednogodišnjeg cvijeća“, kaže jedna naša sugrađanka koja ima jedno od najuređenijih dvorišta u naselju Pet jezera.
 

Po bijeljinskim dvorištima jutros se čuju zvukovi kosačica, jer je dan divan za proljećne radove.
 

Iako cvijet magnolije već prolazi, sada su u cvatu mnoge druge sorte. Jorgovan i behar mirišu na sve strane. Krenula je vegetacija na vinovoj lozi i smokvama, aronija je procvijetala, a behar je na brojnim voćkama. Ako vremenske prilike budu dobre, u Semberiji se očekuje dobar rod voća, jer je za očekivati da više neće biti mrazeva.

UNESITE KREATIVNOSTI I NAPRAVITE KUTAK ZA SEBE
 

Za one kreativnije, preporuka je da na terasama i u dvorištima naprave kutak za sebe. Uz neku garnituru ili sto i stolice, cvijeće i detalje možete napraviti savršen kutak u kojem ćete moći da uživate tokom proljeća, ljeta, ali i rane jeseni. Ukoliko imate i neku adekvatnu rasvjetu, imaćete lijep ambijent i u večernjim časovima. Korona će proći, a nas čeka dugo ljeto, u kojem će, sasvim sigurno, biti prostora za uživanje.

Semberija info (Z.Kusmuk)