JUGOSLAV CVETKOVIĆ: KAO DIJETE MAŠTAO SAM DA ĆU GRADITI VELIKE ZGRADE :: Semberija INFO ::

 

JUGOSLAV CVETKOVIĆ: KAO DIJETE MAŠTAO SAM DA ĆU GRADITI VELIKE ZGRADE


Šta smatrate svojim najvećim uspjehom u životu?
 Moja porodica je moj najveći uspjeh. Tri  sina i supruga, su moja najjača podrška i moj neiscrpan izvor energije.
 
Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivali da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?
Kao dijete priželjkivao sam da projektujem ili zidam velike zgrade. Danas kao stomatolog, mogu da primijetim određenu sličnost, jer nadograđujem, popravljam zdravlje zuba za lijep osmjeh i zdravlje sugrađana. Nakon osnovne škole, razmišljao sam da upišem Srednju školu Bogosloviju. Kao dijete me privlačila duhovnost, Crkva i vjera, ali sam se odlučio za medicinu, koja je kao i Crkva humana.
 
Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak posljednjih godina?
 Knjiga „Tvrđava“, a filmovi koje rado odgledam su, uglavnom, žanra vestern, a predstava koju bih izdvojio „Oko u oku“ Pozorišta iz Banja Luke.
 
Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujete slobodno vrijeme?
 Košarka je moj hobi, i drago mi je, jer mogu da doprinesem razvoju tog sporta na području opštine Ugljevik, kao član uprave Ženskog košarkaškog kluba koji je u protekloj deceniji ostvario mnogo uspjeha, a njegov najveći uspjeh je okupljanje mladih oko sporta i njihovo bavljenje zdravim stilom života.
 
Šta bi, po Vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Ugljeviku?
Opština Ugljevik je jedna od najrazvijenijih opština u Srpskoj,  a temelj njegovog razvoja je Rudnik i ruda ugalj, koja se eksploatiše od 1899. godine. U svim razvijenim sredinama, turizam prati razvoj privrede i mišljenja sam da treba u narednim godinama posvetiti više pažnje turizmu, koji na određen način i kreira imidž, a svakako i doprinosi da se kroz njega razvija i privreda i druge ekonomske grane.
 
Kako Ugljevik vidite u budućnosti?
 Ugljevik i cijelu Podmajevicu u budućnosti vidim kao sredinu u kojoj žive srećni i zadovoljni ljudi, koristeći prirodne resurse u procesu proizvodnje, ali i dobre klimatske uslove za proizvodnju voća. Moja misija će i dalje biti da, pored doprinosa razvoju zdravstva Ugljevika, kao odbornik u Skupštini opštine budem aktivan učesnik u kreiranju boljeg i privrednog i političkog ambijenta koji će rezultovati kvalitetnijim životom naših građana i da u budućnosti mladi ljudi ostanu u svom rodnom mjestu gradeći porodice.

portal Semberija info