NEKI OD NAJBOLjIH: Teodora Terzić, talentovana srednjoškolka :: Semberija INFO ::

 

NEKI OD NAJBOLjIH: Teodora Terzić, talentovana srednjoškolka


Uz podršku porodice i prijatelja sve se može

Teodora Terzić, učenica četvrtog razreda Poljoprivredne i medicinske škole, pored redovnih obaveza koje ima u školi, posvećena je i uspješna i u vannastavnim aktivnostima. Piše pjesme, čita knjige koje nisu vezane isključivo za potrebe školovanja, a kao i svi mladi, voli da gleda filmove i sluša muziku.

Ipak, kako za ,,Semberske novine” ističe, posebno voli zanimanje koje je odabrala, medicinski tehničar, a planira da upiše fakultet koji je u vezi sa medicinom. Teodora naglašava da u svemu ima maksimalnu podršku porodice i dodaje da joj to mnogo znači, jer poštuje porodične vrijednosti.- Smatram da je podrška porodice i prijatelja važna u svakom segmentu života. Moje posebno zadovoljstvo je što sve vrijeme školovanja imam punu podršku porodice. Takođe, sve bitne životne odluke donosim u konsultaciji s njima, a oni se trude da ispoštuju moje želje i da me usmjere ka pravim životnim vrijednostima”, naglašava Teodora kojoj je istovremeno hobi da piše pjesme koje su krunisane nagradama.

- Tokom dosadašnjeg školovanja osvajala sam nagrade u recitaciji i besjedi na manifestaciji ,,Višnjićevi dani”, a neke od mojih pjesama su objavljene u ,,Zborniku književnog stvaralaštva mladih RS”. Svaka nagrada koju sam dobila, dokaz je da se trud i rad isplate, ali nagrade su, takođe, podsticaj za dalje napredovanje”, kaže Teodora, koja smatra da je loše što je napredak moderne tehnoligije doveo do toga da se mladi sve više udaljavaju od interaktivne komunikacije.

- Kao i svi mladi, ne mogu da poreknem da i ja koristim društvene mreže, ali smatram da ne treba da nam se većina vremena svodi na internet. Volim da vrijeme provodim sa svojim prijateljima, bilo u šetnji ili bioskopu, da razgovaramo, razmjenjujemo utiske, planove i želje’’, naglašava Teodora.

S obzirom da veliki broj mladih razmišlja da ode sa ovih prostora u zemlje gdje se, kako smatraju, pružaju veće šanse za bolji život, Teodora kaže da trenutno ne razmišlja o napuštanju svoje zemlje.
- Cilj mi je da završim fakultet i zaposlim se u struci. Vrijeme će pokazati da li će mi to moja zemlja omogućiti”, naglašava osamnaestogodišnja Teodora Terzić.                       

Semberske novine/Semberija INFO/O.Stjepanović