KAKVA SU INTERESOVANjA SEMBERACA ZA LjETOVANjA I KOJI SU USLOVI, ODGOVARAJU IZ TURISTIČKE AGENCIJE HAPPY TRAVEL: Crna Gora hit destinacija sezone :: Semberija INFO ::

 

KAKVA SU INTERESOVANjA SEMBERACA ZA LjETOVANjA I KOJI SU USLOVI, ODGOVARAJU IZ TURISTIČKE AGENCIJE HAPPY TRAVEL: Crna Gora hit destinacija sezone


Bliži se sezona godišnjih odmora. Kako sada stvari stoje, naši građani bez PCR testa i bez antigenskog testa mogu da uđu u Srbiju, Crnu Goru i Albaniju. Za odlazak u Tursku i Egipat potreban je PCR test, a u Hrvatsku PCR ili antigenski test. Grčka,  koja svakih sedam dana revidira listu zemalja, kao i uslove za ulazak u zemlju, 31. maja otvorila je granice za državljane Bosne i Hercegovine, navode u Turističkoj agenciji ,,Happy Travel“.  
 
Pandemija korona virusa prošle je godine pokvarila planove mnogima, a posebno teška je bila za turistički sektor.
 
- U prošloj godini bilo je važno samo da opstanemo, a opstali smo zahvaljujući vaučerima koji su se, kao mjera pomoći, pojavili u junu 2020. godine. Jako puno smo radili na marketingu, jer je trebalo ljudima objasniti kako je vaučer od 100 maraka super stvar, jer im omogućuje da lakše organizuju sebi mini odmor u granicama Republike Srpske, a nigdje drugdje se nije ni moglo ići. Napravili smo programe i nudili ih građanima tokom ljeta, s vaučerima smo radili i tokom jeseni, pa i programe za doček Nove godine, a s vaučerima se moglo i na zimovanje“, podsjeća Maja Antić, vlasnica agencije ,,Happy Travel“.


 
Dosadašnji tok pandemije je, kako kaže, pokazao da se ništa ne može planirati, ali, svakako, očekuju bolju situaciju i više putovanja u odnosu na 2020. godinu.
- Naša agencija i naš tim je spreman za ovogodišnju ljetnju sezonu, za koju očekujemo da će biti dobra. Kako bi našim klijentima omogućili savršen odmor, po prihvatljivim cijenama i uslovima putovanja, a sagledavajući trenutno stanje kada je u pitanju pandemija korona virusa, zaključili smo da je ove godine Crna Gora najbolje rješenje za odlazak na more. Mi smo kao Patrola ,,Happy Travela“ išli da provjerimo kako to sve izgleda, kakav je put, kakav je smještaj i kako se Crnogorci pripremaju za sezonu“, kaže Maja Antić dodavši da su zadovoljni onim što su vidjeli i da Crnogorci željno čekaju turiste.
 
Patrola ,,Happy Travela“ obišla je crnogorsku obalu od Igala do Ulcinja. Cijene su korektne, ima dosta hotela koji daju popuste od 10 do 15 odsto za rezervacije do 10. juna, a u mnogima je boravak za djecu do 12 godina gratis.
- Institut ,,Simo Milošević“ u Igalu ima specijalnu ponudu: omogućuje svojim gostima u danu tri obroka, pregled ljekara i tri terapije, od kojih su dvije individualne i jedna grupna, sve po cijeni od 106 maraka dnevno. Ovo je jedinstvena prilika za one koji žele da se odmore, a da pri tome urade nešto i za svoje zdravlje“, ukazuje Maja Antić, dodavši da je ovaj mediteranski centar raskošno zdanje koje od pješčane plaže dijeli park. 


 
Obala Crne Gore obuhvata 293 kilometra primorskog područja u kom su se nanizali pravi biseri jadranskog mora.
- Zaliv Boke Kotorske je najveći zaliv Jadranskog mora i zvanično je u grupi 10 najljepših zaliva svijeta. Oživio je i zahvaljujući luksuznom ljetovalištu Portonovi koje je napravljeno u Kumboru. U Bijeloj je renoviran hotel ,,Delfin“, a pored njega sagrađen je novi hotel ,,Park“. Imaju ,,all inclusive“ uslugu, a njihova pogodnost je i što nude popust 15 odsto na rezervacije do 10. juna, boravak za djecu do 12 godina je gratis, a za djecu do 18 godina popust je 50 odsto. Imaju porodične sobe sa četiri zasebna ležaja“, ističe Maja Antić.
 
U Bokokotorskom zalivu, u to se uvjerila Patrola ,,Happy Travela“, u manjim mjestima ima dosta privatnih smještaja koji su tik uz more, imaju svoje privatne plaže. Pogodnost je to za one koji nemaju malu djecu i žele miran odmor. Najam tih apartmana kreće se od 50 evra, pa na više.
Za one koji osim mora i prirodnih ljepota žele i dinamičan noćni život, Budva je među najpopularnijim destinacijama.
- Budva je jako interesantna za mlade zbog bogatog noćnog života, a za njih u ponudi imamo  smještaj u hotelu koji je preko puta hotela ,,Aleksandar“. Smještaj je skroman, ali je na jako dobrom mjestu i ima uslugu doručka i večere. Svaka soba ima kupatilo i terasu, hotel je 200 metara od plaže i od šetališta koje vodi ka starom gradu“, navodi Maja Antić, precizirajući da je cijena polupansiona u junu 40 maraka po danu.
Istakavši da se u Budvi puno gradi i da svake godine niču novi hoteli, a stari se renoviraju, iz ponude izdvaja kompleks Slovenska plaža i hotel ,,Park“, koji je renoviran. Njegova plaža je sigurno najljepša plaža u Budvi, a trenutno nudi popust na rezervacije koje se izvrše do 10. juna.
 
Sljedeći biser u nizu su Bečići, a u njemu sve ekskluzivni hoteli. Hotel ,,Mediteran“, zahvaljujući povoljnim cijenama, kvalitetu usluge i dobroj lokaciji, popunjen je i nema mjesta do 20. avgusta.
- U Rafailovićima ima jedan simpatičan hotel ,,Šumadija“, renoviran je, nalazi se 50 metara od mora, a cijena polupansiona je 47 maraka po danu“, ističe Maja Antić.
Preporučuje i jedan novi hotel koji je otvoren prošle godine, a smješten je u Čanju. To je, kako kaže, divan porodični hotel, hotel ,,Pearl Beach“, usluga je ,,all inclusive“, ima popust za djecu i idealno je mjesto za porodične ljude.
 
U agenciji ,,Happu Travel“ kažu da su, prilikom obilaska Sutomora, ostali prijatno iznenađeni. Sutomore ima jako lijepu plažu, urađeno je novo šetalište i sigurno poslije Budve ima najbolji noćni život s mnoštvom klubova i restorana.
- U ponudi imamo dva hotela. Hotel ,,Koral“, 3*, koji je  na samoj obali, a cijena polupansiona  je od 49 maraka, pa na više. Pored ,,Korala“ je hotel ,,Južno more“, koji je jako skroman hotel, ali ima dobru lokaciju, 10 metara je od plaže. U hotelu je samo usluga smještaja, a iznosi od 18 maraka, pa na više, ali ima mogućnost doručka i večere u hotelu ,,Koral“, koji je udaljen 100 metara. Doplata za polupansion je 20 maraka, što znači da je cijena smještaja plus doručak i večera već od 38 maraka“, precizira Maja Antić. 
 
Na krajnjem jugu crnogorskog primorja smješten je Ulcinj koji ima oko 20 kilometara plaže, od toga 15 kilometara finih pješčanih. U Ulcinju se prvog juna otvara hotel ,,Azul Beach“ koji će, kako kažu u agenciji ,,Happy Travel“, sigurno biti jedan od najljepših hotela na crnogorskoj obali. Smješten na 100 metara od Velike plaže, hotel ima 18 otvorenih bazena, nudi terasu za sunčanje, restoran, bar i privatno parkiralište. Sve sobe uključuju balkon i TV, a pojedine obuhvataju prostor za sjedenje i opuštanje.             
 
Više nego povoljno!

U agenciji ,,Happy Travel“ su, zahvaljujući mogućnosti korištenja vaučera do 30. juna,  kreirali program koji je i više nego povoljan.
- Riječ je o vrlo zanimljivom programu po kome je predviđeno da se tri dana provedu u Trebinju, u Gradu Sunca, i četiri noćenja sa doručkom u hotelu ,,Južno more“ u Sutomoru. U ovaj program  uključen je i prevoz. Imamo dva polaska - prvi je 20. juna, a drugi 27. juna. Kada se oduzmu  vaučeri, cijena aranžmana je 259 maraka za sedam dana. Znači, u cijenu je uključen prevoz i sedam noćenja sa doručkom“, navodi  Maja Antić detalje ovog jako lijepog i povoljnog programa.
 
Semberske novine - Semberija info -  M.Rešidović