BRATSKA LjUBAV U FUNKCIJI BIZNISA :: Semberija INFO ::

 

BRATSKA LjUBAV U FUNKCIJI BIZNISA


Braća Bojan i Mladen Mališanović, mašinski inžinjeri po profesiji, već šesnaest godina uspješno vode zajedničko preduzeće ,,Metalogradnja” u Kojčinovcu koje se bavi proizvodnjom alu i PVC stolarije.

Bojan Mališanović, s ponosom ističe, da je njihova firma nastala na čvrstim temeljima bratske ljubavi i razumijevanja, ali i visoke profesionalnosti i formalnog znanja stečenog na fakultetu.

-Svaki početak je težak, ali kod nas je nadvladala upornost i istrajnost. To mogu slobodno reći i danas kada zapošljavamo šezdesetak radnika i kada  oko 60 odsto proizvoda izvozimo na evropsko tržište. Uz dobru saradnju Privredne komore Njemačke i Privredne komore RS uspjeli smo vizirati tridesetak naših radnika koji direktno u Njemačkoj montiraju naše proizvode”, kaže Bojan Mališanović, ističući da su prije šesnaest godina krenuli od male bravarske radionice, da bi nakon toga proizvodnju organizovali u modernom proizvodnom pogonu.
 


Bojan i Mladen Mališanović
 
-Naše opredjeljenje je stalno ulaganje u znanje i tehnologiju. Trećina zapsolenih su visoko obrazovani radnici. Kod nas je oglas stalno otvoren i u ovoj godini planiramo zaposliti još dvadesetak radnika. Svake godine bilježimo konstantan rast u proizvodnji i težimo ka tome da dostignemo 80 odsto izvoza. Idemo stepenicu po stepenicu, uprkos koroni koja je usporila i naše, kao i poslovanje drugih firmi u RS i BiH”.

Mališanović kaže da je proizvodnja u ,,Metalaogradnji” gotovo u potpunosti automatizovana, obrada se vrši na automatskim CNC obradnim centrima i tehnološki ne zaostaje od one u sličnim firmama u Evropskoj uniji.

-Opedijeljeni smo za razvoj, a ranim uspostavljanjem sistema kvaliteta i konstantnim investicijama u proizvodne kapacitete dostigli smo nivo kvaliteta koji se traži na evropskom tržištu. Naš projektni tim ima osam inžinjera i to je naše najveće bogatstvo. U posljednjih pet godina prisutni smo na tržištu Švicarske i Njemačke, kao i na tržištu u regionu. Uprkos pandemiji, u ovoj godini smo ugovorili proširenje kapaciteta za gotovo 100 odsto. Planiramo izgradnju i nove hale koju ćemo izgraditi do kraja ove godine. Cilj nam je da zadržimo lidersko mjesto u regionu”, kaže Bojan Mališanović.



Semberija info