Fabrika radijatora Termal Lopare: Konvektori prema potrebama kupaca :: Semberija INFO ::

 

Fabrika radijatora Termal Lopare: Konvektori prema potrebama kupaca


Krajem decembra prošle godine Fabrika radijatora ,,Termal” iz Lopara predstavila je svoj novi proizvod - električni konvektor za zagrijavanje prostorija, kaže Elvir Jahić, direktor ,,Termala” i naglašava da je zadovoljan prvim reagovanjima kupaca, te da na jesen ove godine očekuje ekspanziju, kada je riječ o proizvodnji električnih konvektora u Loparama.


 
- Trenutno proizvodimo manje količine električnih konvektora, na osnovu pristiglih porudžbina, tako da povremeno montiramo konvektore, zavisno od toga koliko kome isporučujemo. Montiramo modele konvektora snage od 500 vati do tri kilovata. S obzirom na to da je ova grejna sezona na izmaku, očekujemo da će potrošači jače odreagovati na jesen, te da će nastupiti prava ekspanzija ovog proizvoda. Ponudićemo cijenu koja će biti konkurentna cijenama drugih proizvođača, te se plašim da nećemo moći ni montirati onoliko konvektora koliko to tržište bude tražilo. Mi smo dvije godine testirali naš konvektor u našim ispitnim stanicama. U prodaju ide ispitan i pouzdan proizvod. Kupci će, naša su predviđanja, pozitivno odreagovati, a to nam je bio i cilj”, kaže Jahić, ističući da su stručnjaci ove firme dizajnirali i prilagodili konvektor potrebama domaćih kupaca.


 
- Za razliku od prošle godine, mi smo u prvom kvartalu ove godine, u januaru i februaru, povećali proizvodnju ostalih naših proizvoda. Pomalo je teško to objasniti, jer je ovaj period godine, kada je u pitanju oprema za grijanje, potpuno mrtav, jer je većina kupaca još jesenas nabavila ono što im je neophodno za grijanje. Imamo preveliku potražnju već na početku godine. Javljaju nam se i novi kupci, velike firme iz Rumunije i Srbije koje žele ostvariti saradnju sa nama. Proizvodimo rezervoare za gorivo, radijatore, kotlove na pelet i čvrsto gorivo, kamine na pelet, te i sam pelet, kao energent, čime smo zatvorili krug, što se tiče grijanja. Sa konvektorima smo tu paletu naših proizvoda još više proširili”, kaže Jahić, ističući da ,,Termal” očekuje jednu uspješnu poslovnu godinu koja je pred nama.    

Semberske novine - Semberija info - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević