Bijeljina: Večeras počeo osmi Dječiji pozorišni festival "Čupava bajka” :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Večeras počeo osmi Dječiji pozorišni festival "Čupava bajka”



Festival je otvorila predstava „Razmaženi princ“, u izvođenju  „Čiča Mičinog pozorišta“ iz Beograda.
Mateja Popović, koji potpisuje tekst i režiju za ovaj pozorišni komad, rekao je  novinarima prije početka predstave da „Razmaženi princ” najmlađoj publici šalje poučnu poruku da ne mogu dobiti baš sve što žele.



- Kroz dogodovštine razmaženog princa, koji je zaljubljen u vilu Ariel,a koja ga odbija, djeca uče da  ne mogu uvijek dobiti sve što žele. Predstavu večeras izvodimo premijerno i radujemo se susretu sa publikom i njihovim reakcijama, jer reakcije djece su uvijek iskrene”, rekao je Popović i dodao da je upravo zato i mnogo teže i zahtjevnije igrati pred najmlađima, nego pred odraslom publikom.



- Kada igrate u predstave za djecu, morate u potpunosti dati sebe, kako biste okupirali njihovu pažnju i držali je tokom cijele predstave. Njihove reakcije su iskrene i oni uvijek pokažu kada im se nešto zaista sviđa”, rekla je glumica Dragana Dabović, koja u predstavi igra vilu Ariel.

Dječiji pozorišni festival "Čupava bajka" zatvara se u subotu, kada će biti proglašena najbolja predstava u cjelini,dodjeljena nagrada za originalnost i fantaziju, nagrada za najbolju muziku, kao i nagrada za najbolju reakciju publike.


Semberija info - S. Nikolić