„SRCE NAŠE ŠKOLE“ – KNjIGA UČENIKA IZ SUVOG POLjA :: Semberija INFO ::

 

„SRCE NAŠE ŠKOLE“ – KNjIGA UČENIKA IZ SUVOG POLjA



JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ iz Bijeljine i Osnovna škola „Dositej Obradović“ iz Suvog Polja organizovali su večeras promociju knjige pod nazivom „Srce naše škole – pjesme i ilustracije“.



-Večeras predstavljamo djelo koje je nastalo kroz zajednički rad naših učenika i njihovih mentora. Obrazovanje, otkrivanje posebnih sklonosti i talenata naših učenika uz neizostavni segment vaspitanja, jedan je od temeljnih zadataka rada nastavnog osoblja u svakoj osnovnoj školi. Međutim, ciljevi i zadaci nastave ne mogu se u potpunosti ostvariti tokom predviđenih 45 minuta i zato moramo zahvaliti učiteljicama naše škole koje nisu štedile svoje vrijeme kako bi učenike potakle da, rječju ili crtežom, artikulišu i sa nama podijele ljepotu svojih dječijih misli.



U knjizi se nalazi 48 pjesama i preko 50 ilustracija učenika razredne nastave. Ovo je naš zajednički prvijenac i vjerujemo da će naša škola nastaviti sa publikovanjem radova najmlađih učenika. Iskoristila bih priliku i zahvalila se kolegama koji su svojim predanim radom ponajviše doprinijeli da večeras prisustvujemo promociji ove knjige a to su Mile Stevanović, pedagog škole te naše učiteljice: Dragana Lazić, Slavica Lazić, Dragana Jović, Mila Jović i Borjana Jeftić“, izjavila je za „Semberija INFO“ Branka Stevanović, direktor OŠ „Dositej Obradović“.



U večerašnjem predstavljanju knjige učešće su uzeli i sami autori pojedinih pjesama: Nina Petrović, Danijela Marković, Anđela Dujković, Marija Dragičević, Aleksandar Stojanović, Sofija Stojanović, Pavle Milanović, Viktor Marić, Dunja Bjelić, Marko Mićić, Tijana Mićić, Vaso Lukić,  Anđela Mijatović, Anđela Marković, Aleksandra Nikolić, Uroš Jović i Nemanja Blagojević.


Semberija info - I. Gutić