GALERIJA CENTRA ZA KULTURU: IZLOŽBA GRAFIKE MLADE LIKOVNE UMJETNICE LjILjANE ARSIĆ “OBEĆANjE” :: Semberija INFO ::

 

GALERIJA CENTRA ZA KULTURU: IZLOŽBA GRAFIKE MLADE LIKOVNE UMJETNICE LjILjANE ARSIĆ “OBEĆANjE”



Prva samostalna izložba, simboličnog naziva “Obećanja”, mlade likovne umjetnice Ljiljane Arsić iz Foče, organizovana je u Galeriji Centra za kulturu “Semberija”. Arsićeva je studirala u Trebinju, a trenutno je, takođe u Trebinju, na master studijama. Prije organizovanja prve samostalne izložbe, učestvovala je na bijenalima i radionicama, a nedavno se vratila iz Njemačke gdje je predstavila rad koji je prethodno nagrađen. 



- U srednjoj školi sam počela da se bavim slikanjem, a u drugom razredu srednje škole odlučila sam da ću krenuti na Likovnu akademiju, gdje sam otkrila novu ljubav, grafiku. Izložba većine mojih radova su grafike, rađene na tradicionalni način litografija, koja se  štampa na kamenu, a izloženi su i crteži i kolaži. Istraživala sam grafiku i tema izložbe grafika proistekla je od fotografija iz prvog i drugog svjetskog rata. Zainteresovale su me iz fotografske sfere, jer sam u njima pronašla kontrast koji me privukao”, rekla je Arsićeva.



Naziv izložbe “Obećanje” je takođe rezultat ratnih fotografija, jer to obećava neka bolja vremena, za sve rođene nakon ratova.

- Iskreno, ja kao neko ko je rođen nakon devedesetih godina, vjerujem da idemo ka nekom boljem vremenu, pozitivnih pomaka ima i vjerujem da će umjetnost na našem prostoru procvjetati”, rekla je Arsićeva koja planira, kako je naglasila, “da nastavi usavršavaje u likovnoj umjetnosti i plovi u ovim divnim vodama”.


Izvor: Semberija info / O. Stjepanović