Koliko košta početak nove školske godine? :: Semberija INFO ::

 

Koliko košta početak nove školske godine?


Do početka nove školske godine ostalo je još nekoliko dana, a roditelji ubrzano privode kraju pripreme za polazak školaraca u školu. 

Za jedno dijete potrebno je izdvojiti i do 800 KM za sve što je neophodno za školu. 

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da su ispunjeni svi uslovi za početak nove školske godine, te da 1. septembra, počinje nastava za 85.059 osnovaca i 36.000 učenika srednjih škola u  Republici Srpskoj.

U prve razrede osnovnih škola je upisano oko 9.100 učenika, što je za oko 130 učenika više nego u prošloj školskoj godini.

Vlada Republike Srpske je za besplatne udžbenike obezbijedila dodatna sredstva, koja sada iznose više od 6,45 miliona KM.

"U narednoj školskoj godini besplatne udžbenike dobiće oko 46.000 učenika osnovnih škola, a ova mjera treba da se posmatra kao podrška porodicama u okviru populacione politike, ali i kao podrška našim talentovanim mladim ljudima koji su budućnost Republike Srpske", rekla je Trivićeva.

Ona je navela da sredstva namijenjena za prevoz učenika Ministarstvo isplaćuje na osnovu broja đaka koji putuju i udaljenosti sa koje putuju u školu.


BHRT