ZLATNI PLATAN URUČEN SVETOZARU CVETKOVIĆU :: Semberija INFO ::

 

ZLATNI PLATAN URUČEN SVETOZARU CVETKOVIĆU


Foto: Novosti/P.Milošević
Glumcu Svetozaru Cvetkoviću sinoć je u Trebinju u okviru devetog Festivala evropskog i mediteranskog filma uručena nagrada Zlatni platan, koja se dodjeljuje za poseban doprinos evromediteranskoj kinematografiji.

Cvetković je nakon uručenja nagrade rekao novinarima da je ova nagrada za njega iznenađenje, te izrazio zahvalnost Festivalu evropskog i mediteranskog filma.

On je dodao da nagradu posvećuje svojoj porodici, istakvši da bez njih ne bi mogao ništa da uradi i ne bi imao sigurnost u životu.

Prije dodjele nagrade, u Kulturnom centru u Trebinju priređena je projekcija filma za djecu "Magični ključ" reditelja Draška Đurovića.

Osim Cvetkovića, ovogodišnji laureat je glumica Nataša Ninković kojoj je nagrada Zlatni platan uručena na ceremoniji svečanog otvaranja festivala.

Deveti festival evropskog i mediteranskog filma u Trebinju biće zatvoren sutra, kada je na ljetnjoj sceni Doma mladih predviđena dodjela velikih povelja Leotara.

Festival organizuju Tangram centar, Kulturni centar Trebinje, Dom mladih i hotel Leotar pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Grada Trebinja i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.
 
(SRNA)