Čudne zveri na proveri – druga premijera GP Semberija u ovoj godini :: Semberija INFO ::

 

Čudne zveri na proveri – druga premijera GP Semberija u ovoj godini


Gradsko pozorište „Semberija“ nastavlja da niže premijere u ovoj godini, a bijeljinskoj publici su se u subotu predstavili prvom dječijom predstavom, koja je urađena u koprodukciji sa Pozorištancem Maslačak. Tekst za „Čudne zveri na proveri“ napisao je Milivoje Mlađenović, a u predstavi igraju Vanja Krtolina, Nenad Blagojević i Dušan Ranković.



- Ovo je najozbiljnija dječija predstava do sada urađena kod nas. Radili smo je za svu malu i veliku djecu, od 7 do 107 godina, i vjerujem da će publika biti uduševljena likovima, kostimima, scenografijom, i da će je i roditelji i bake i deke rado gledati sa mališanima, kaže upravnik GP „Semberija“ Ivan Petrović.



Reditelj David Alić ističe da se tokom rada na predstavi trudio da gleda izvan okvira odraslog čovjeka i da ispita granice dječije mašte.



- Prateći priču tri dokona pjesnika uvodimo djecu u jedan nelogičan i zbunjujući svijet koji uz malo mašte pretvaramo u svijet stvarniji od stvarnosti. Uz glumačku igru koja prelazi granice realizma pokušavamo da podstaknemo djecu da nikada ne doživljavaju stvari onakvim kakve jesu, već da uvijek u svom oku zadrže onaj samo svoj, dječiji pogled na svijet, dodaje Alić.

Duška Lovčevića, Jocu Šljokaru i Vuka Zečević, nezaboravne junake „Čudnih zveri na proveri“ publika će ponovo moći da gleda u subotu, 27. februara.

GP SEMBERIJA