NOVOIZABRANI GRADONAČELNIK BIJELjINE LjUBIŠA PETROVIĆ: BIĆU GRADONAČELNIK SVIH GRAĐANA :: Semberija INFO ::

 

NOVOIZABRANI GRADONAČELNIK BIJELjINE LjUBIŠA PETROVIĆ: BIĆU GRADONAČELNIK SVIH GRAĐANA


Zahvaljujem se svima onima koji su mi pružili povjerenje i dali svoj glas, ali i onima koji me nisu podržali na izborima. Biću gradonačelnik svih građana i od toga neću odstupiti. Neću praviti nikakve podjele i razlike, uvažavaću svakog podjednako i pojedinačno, izjavio je novoizabrani gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović na konferenciji za štampu u prostorijama Srpske demokratske stranke, naglasivši da je to koncept od koga neće odstupiti.

„ Ovo je vrijeme kada treba voditi računa o svakom našem građaninu, od najmlađih do najstarijih. Vodićemo računa o penzionerima, o boračkoj populaciji, članovima porodica poginulih boraca, o zaposlenim i nezaposlenim sugrađanima, o studentima i đacima, ne izostavljajući nijedan obrazovni profil i stručnost. Ovo je prilika da čestitam svim izabranim narodnim odbornicima koji su dobili podršku glasača. I od mene svi oni mogu očekivati ispruženu ruku saradnje i u tom duhu ću nastupati“, izjavio je Ljubiša Petrović, naglasivši da će sa ispruženom rukom i otvorenom saradnjom ići u smjeru dogovora koji će značiti bolji život i napredak svih građana u Bijeljini.

 „ Moraćemo sačekati zvanične rezultate CIK-a BiH i ispoštovati sve zakonom propisane procedure. Kada se objave zvanični rezultati lokalnih izbora, onda ćemo zasukati rukave i raditi u interesu svakog građanina našeg grada“, poručio je Petrović.
 

 Na novinarsko pitanje, da li je svojevremeno nudio svoj mandat iz Uspješne Srpske SNSD- u, Petrović je izjavio da su u kampanji iznošene razne neistine i obmane.

„ Nisam se osvrtao na takve provokacije i neistine. Neću se baviti politikantstvom i prepucavanjima. Okrenuću se građanima, kako bismo zajednički rješavali njihove probleme u svakodnevnom životu. Neka se drugi bave politikantstvom, a to će narod prepoznati i kazniti prvom narednom prilikom. Prvo predizborno obećanje bilo je da se nisam kandidovao ni protiv koga, već za narod u Bijeljini, narod koji je pobijedio u Bijeljini. Nisam pobijedio ja, već je narod pobijedio u Bijeljini“, istakao je Petrović, naglasivši da će o svojoj gradonačelničkoj poziciji, u situaciji kada su SDS i PDP osvojili šest odborničkih mandata, ipak, sačekati zvanične rezultate CIK-a BiH, te da će ići sa ispruženom rukom prema svakom od naroda izabranom odborniku.

Petrović je na kraju rekao da se prema protivkandidatima odnosio i odnosi sa poštovanjem i uvažavanjem, što potvrđuje i kafa koju su zajedno popili.

„Poštujem i uvažavam i one građane koji su njima dali povjerenje. Ne želimo svađe i podjele. Ako vam kažem za pobjedu, kažem da je narod pobijedio i ostajem iza tih svojih riječi, jer to govore i izborni rezultati. Ukoliko bih govorio o tome koliko je koja partija osvojila glasova, onda bih bio primoran da razgovaram o podjelama. Ne želim nijednog trenutka da govorim o podjelama, već čvrsto i snažno poručujem da je u Bijeljini narod pobijedio i da je ovo narodna pobjeda, a ne pobjeda Ljubiše Petrovića“. 

Semberija info - Lj.Ljubojević
Foto - B.Milošević