KONFERENCIJA SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRPSKE: LIJEKOVI U SRPSKOJ I DO ČETIRI PUTA SKUPLjI NEGO U SRBIJI :: Semberija INFO ::

 

KONFERENCIJA SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRPSKE: LIJEKOVI U SRPSKOJ I DO ČETIRI PUTA SKUPLjI NEGO U SRBIJI


Na visoke i neprihvatljive cijene lijekova u Republici Srpskoj, ukazao je Srđan Mijatović na konferenciji za novinare kao nosilac liste Izborne jdinice šest Socijalističke partije Srpske.

-Lijekovi koje kupuju naši građani, skuplji su i do četiri puta u Republici Srpskoj nego u Srbiji, koju doživljavam i smatram bratskom zemljom, kao i mnogi naši građani“, rekao je Mijatović. On je, poredeći cijene lijekova u Republici Srpskoj i Srbiji, konstatovao da se Republika Srpska prema svojim građanima ne ponaša bratski.



- Jesu li naši prijatelji, braća, kumovi ginuli za Srpsku da bi se ovo dešavalo? Svi dobro znamo kako se Republika stvarala 1992. godine uz mnogo prolivene krvi. Dovedeni smo u situaciju nakon svega, da se mnogi političari diče Republikom Srpskom, a zapravo, cijena lijekova je jedan od pravih primjera tame u kojoj žive građani Srpske“, naglasio je Mijatović i poručio da je cilj Socijalističke partije Srpske da tamu  u Srpskoj zamijeni svjetlost.

-Kad budem narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republiek Srpske, trudiću se i boriti da ovu oblast zakonski uredimo, jer cijene lijekova moraju biti znatno niže nego sada. Trudićemo se svim zajedničkim snagama da vratimo dostojanstvo našim sugrađanima, jer svako ima pravo na život dostojan čovjeka“, poručio je Mijatović i pozvao sugrađane da izađu na izbore 2. oktobra i glasaju za Socijalističku partiju Srpske-Goran Selak, jer članovima i simapatizerima ove stranke „Srpska je iznad svega“.

Semberija info