PARTIJA DEMOKRATSKOG PROGRESA :: Semberija INFO ::

 

PARTIJA DEMOKRATSKOG PROGRESA


Jelena Trivić: Narod će pobijediti

Početak kampanje za Opšte izbore 2022. godine Partija demokratskog progresa obilježila je Javnim skupom u Brčkom drugog septembra u Brčkom.

Tom prilikom prisutnima su se predstavili kandidtati PDP-a za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice 6 i kandidati ove partije za Predstavnički dom Parlamenta BiH iz Izborne jedinice 2, i između ostalih obratila i zajednički kandidat PDP-a i SDS-a za predsjednika Republike Srpske, Jelena Trivić.

-Oni nude nešto što već vićamo proteklih 17 godine, a to je put beznađa, put ambisa, put bahatosti. Ovo što mi nudimo je spas za narod. Džaba nam i granice i teritorija i nadležnosti ako nema naroda. Naša misija je da spasimo narod Republike Srpske, da nas bude svake godine sve više, da se više djece rađa, da se više djece upisuje u škole'',  jer samo kada bude više naroda znaćemo da je Republika Srpska ponosna i vječna.

Oni možda posjeduju mašineriju, novac i neku vrstu moći koja proizilazi iz toga što mogu nekoga na nešto da natjeraju, ucijene, prisile ili kupe.


Ali zar nisu izvori prave moći znanje, obraz, karakter, čestitost i poštenje?

To su izvori moći u narodu i nema te mašinerije koja može da pobijedi narod. Narod će pobijediti i ova pobjeda će biti pobjeda naroda.

Mi se borimo za Republiku Srpsku koja je dio svijeta, jer mi i jesmo svijet, mi jesmo Evropa, mi smo civilizovan, emancipovan i pošten narod i ne zaslužujemo da budemo izolovani i to će biti moja i Mirkova misija, da od Republike Srpske napravimo najbolje mjesto za život, da imamo više investicija, da imamo bolje plate, dobro zdravstvo i najbolje obrazovanje.

To je naš program, oni životni, svakodnevni problemi običnog čovjeka da se riješe, a ne da se komplikuju jednom suludom politikom koja nigdje ne vodi, jednom lažnom nacionalističkom  pristupu, lažnim srbovanjem of kojeg građani Republike Srpske nemaju apsolutno ništa.

Mi ćemo biti politički stabilni, smirivaćemo političke strasti, ali istovremeno braniti one Ustavne pozicije izvojevane u Dejtonu i da se na dostojanstven način odužimo borcima Republike Srpske, onima kojima su je stvarali, za šta ću ja kao predsjednik RS biti garant,“ istakla je Trivićka.