Slavenko Ristić: Nastaviću da stvaram uslove za razvoj vrhunskog sporta u Bijeljini i Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Slavenko Ristić: Nastaviću da stvaram uslove za razvoj vrhunskog sporta u Bijeljini i Srpskoj


Kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavenko Ristić čestitao je Dunji Vuksić, mladoj šampionki i članici Bokserskog kluba „Radnik“ iz Bijeljine, osvajanje srebrne medalje na Evropskom kadetskom prvenstvu u boksu, koje je održano u Turskoj.

Ristić, koji je početkom ove godine izabran za predsjednika Bokserskog saveza Republike Srpske, uručio je Dunji Vuksić prigodnu nagradu i odao priznanje njenom trenerskom timu i čelnim ljudima Bokserskog kluba „Radnik“.
„Ova srebrna medalja rezultat je ogromnog truda naše mlade šampionke i njenog trenerskog tima. Ovo je dokaz da se kvalitetan i uporan rad isplati, kako u sportu, tako i u životu“, naglasio je Ristić.



Početkom 90-tih godina Ristić je u Bijeljinu donio prvo evropsko zlato, koje je osvojio na Evropskom prvenstvu u karateu. Do danas nije prestao da voli sport i pomaže sportske kolektive u Bijeljini i širom Republike Srpske.
„Kada sam izabran za predsjednika Bokserskog saveza Republike Srpske rekao sam da ćemo stvarati šampione i šampionke u ovom sportu. Boks je plemeniti sport, vještina koja izgrađuje svakoga ko se bavi tim sportom, sport koji, kao i karate, pomaže da naša djeca budu bolji ljudi“, rekao je Ristić.

On je naglasio da je Bijeljina grad sporta i mladih, kojima treba stvoriti još bolje uslove da se u ovom gradu bave vrhunskim sportom i da na taj način budu najbolji ambasadori Republike Srpske.

Na čestitkama i nagradi za Dunju Vuksić zahvalio se član uprave Bokserskog kluba „Radnik“ Darko Tomić.
„Kao i uvijek, Slavenko Ristić prepoznaje kvalitet i pomaže sport. I prije ovoga je mnogo puta pomagao sport i sportiste i u ime kluba zahvaljujem mu što je Dunju Vuksić nagradio za ovu srebrnu medalju“, rekao je Tomić.

​Ovo je druga medalja koju je Dunja Vuksić osvojila na evropskim prvenstvima. Prošle godine osvojila je bronzanu, ove godine srebrnu, a dogodine, obećavaju treneri mlade šampionke, Vuksićeva ima kvalitet za osvajanje zlatne medalje.