SASTANAK FORUMA ZA BEZBJEDNOST :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK FORUMA ZA BEZBJEDNOST


Na redovnom sastanku Foruma za bezbjednost opštine Lopare razmatrana je aktuelna bezbjednosna situacija u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjedavajući Foruma Draženko Lazić, komandir policijske stanice u Loparama je saopštio da su učesnici zajednički konstatovali da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou, te da u prethodnom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela koja bi izazvala uznemirenost građana i javnosti.

On je kazao da su na sastanku usvojeni zaključci koji su vezani za bezbijednost građana.

Prihvaćen je i prijedlog, koji je upućen iz policijske stanice, u vezi iznalaženja rješenja za podizanje nivoa bezbjednosti djece školskog uzrasta, koja pohađaju osnovnu školu „Sveti Sava“ Lopare.

„Predložili smo da se izradi projekat za izgradnju jednosmjerne zaustavne trake, pored regionalnog puta Lopare – Priboj, koja bi se koristila isključivo prilikom odvoza i dovoza djece u školu“, dodao je Lazić.

Direktor osnovne škole „Sveti Sava“ Lopare Dragan Lukić je dao punu podršku pomenutom projektu i naglasio da bi se izgradnjom zaustavne saobraćajne trake u velikoj mjeri doprinijelo bezbjednosti djece, roditelja i drugih učesnika u saobraćaju.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je naveo da je neophodno da se riješi bezbjednost djece kada je u pitanju prilaz školi.

On je posebno istakao da su učesnici foruma podržali održavanje, u narednom periodu, niza predavanja o prevenciji zloupotrebe droga, alkohola i duvanskih proizvoda, o zlostavljanju djece i mladih putem interneta i o maloljetničkoj delikvenciji i prevenciji vršnjačkog nasilja.

„Opština će za edukaciju angažovati stručne ljude, a na predavanjima bi trebalo pored djece da budu prisutni roditelji, prosvjetni radnici i svi zainteresovani građani“, zaključio je Savić.