NOVOGODIŠNjA I BOŽIĆNA AKCIJA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD I CRVENOG KRSTA: Paketi pomoći za 200 porodica :: Semberija INFO ::

 

NOVOGODIŠNjA I BOŽIĆNA AKCIJA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD I CRVENOG KRSTA: Paketi pomoći za 200 porodica


Gradska organizacija Crvenog krsta i Centar za socijalni rad Bijeljina pobrinuli su se da u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika radost osjete i  oni koji žive oskudno.  Svojim korisnicima, socijalno najugroženijim porodicama, prikupili su i podijelili poklone.
-Podjela paketa najsiromašnijima, onima koji nisu korisnici javne kuhinje, postala je tradicionalna humanitarna akcija Centra za socijalni rad i Crvenog krsta. Ove godine prvenstveno smo mislili na ugrožene koji žive na selu, na one koji nisu korisnici javne kuhinje, kako bi i oni imali bogatiju trpezu u vrijeme praznika, rekla je  Mila Stojanović, rukovodilac Odjeljenja za socijalnu zaštitu Centra za socijalni rad u Bijeljini.
Akcija podjele paketa pomoći nastavljena je i prvih dana 2019. godine, a uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, kada će 50 porodica dobiti božićne pečenice. 
Pečenice je doniralo preduzeće ,,Intergaj“ i samim tim pokazalo osjetljivost za socijalno ugrožene sugrađane.
-Preduzeće ,,Intergaj“ je prošle godine doniralo 30 pečenica, a kada su vidjeli koliko to znači našim korisnicima, ove godine, u subotu, petog januara, na prostoru Semberskog salaša, doniraju 50 pečenica, precizira Mila Stojanović koja je navela da se po prvi put ove godine među donatorima našla i Protestantska crkva iz Brčkog  koja je donirala 50 manjih paketa i 100 paketića, a za ovu humanitarnu akciju saznali su iz medija.
Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Perica Gligić ovogodišnju akciju ocjenjuje kao nešto slabiju  od prošlogodišnje, jer se akciji odazvao manji broj domaćih preduzetnika.  Razlog je, između ostalog, i taj što se događa da se akcije rasipaju, tj. da je puno onih koji pokrenu akciju prikupljanja pomoći u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika.

  
-Paketi koje smo pripremili sadrže prehrambene i higijenske proizvode, a ove godine smo, zahvaljujući koordinisanoj akciji Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, te saradnji sa medijima, uspjeli da prikupimo dovoljno sredstva za pripremu 200 paketa, te 50 božićnih  pečenica kojima smo za Novu godinu i Božić obradovali porodice koje žive u stanju socijalne potrebe., precizirao je Perica Gligić. On je naveo da će ovih dana donatorima dostaviti račune i izvještaj o načinu trošenja novca i spisak korisnika pomoći.